Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2429-kolokythopita1.jpg
Κολοκυθόπιτα γλυκιά



Ρυζόγαλο φούρνου με μαστίχα

recipe image
Προστέθηκε απόhrisag, Σάββατο, 09 Οκτώβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Θα σας εκπλήξει η γεύση του! Η συνταγή του Παρλιάρου!

Συστατικά
  • 40 γρ. ρύζι γλασέ
  • 3 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • 4 - 5 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • 20 γρ. ρυζάλευρο
Οδηγίες
  1. Ρίχνουμε το γάλα και το ρύζι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το ρυζάλευρο και μόλις το ρύζι μαλακώσει καλά, προσθέτουμε το μείγμα κρόκων-ζάχαρης-ρυζάλευρου μέσα στην κατσαρόλα.
  3. Ανακατεύουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαστιχέλαιο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 - 8 χαμηλά ατομικά πυρίμαχα μπολ και τα βάζουμε σε ένα ταψί, στο οποίο ρίχνουμε νερό τόσο ώστε η στάθμη του να φτάσει στα 2/3 του ύψους των μπολ (μπεν μαρί).
  4. Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για μαστιχέλαιο έβαλα κόκκους μαστίχας που κοπάνισα στο μούλτι,1 κοφτή κουταλιά της σούπας με λίγο ζάχαρη.

Σχόλια
Σχόλιο από Margo , Παρασκευή, 15 Οκτώβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πρέπει να είναι θαυμάσιο!!
Σχόλιο από Hlianna , Παρασκευή, 15 Οκτώβριος 2010
Μοσχοβολιά σκέτη αυτό το ρυζόγαλο!!!
Μεταφορά στην κορυφή