Ριζότο με σάλτσα πέστο βασιλικού και Φιλαδέλφεια
Νόστιμη,απλή , πικάντικη σάλτσα για ριζότο ή μακαρονάδα ! Τρώγεται ευχάριστα από όλους ,συνοδεύει πολύ όμορφα το κοτόπουλο!
300 γραμμάρια ρύζι νυχάκι ή Καρολίνα
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
1 λίτρο νερό με 1 κύβο κότας
ή 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου
αλατοπίπερο
3-4 κ.σ. λάδι ή βούτυρο.
Για την σάλτσα:
σάλτσα pesto βασιλικού ,έτοιμη ή σπιτική
τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
παρμεζάνα.
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ή το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το ρύζι που έχουμε ξεπλύνει και στραγγίξει.
Σβήνουμε με το κρασάκι ,αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το νερό και τον κύβο ,αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με πιρούνι μέχρι να απορροφηθεί το υγρό, γύρω στα 25 λεπτά.
Ετοιμάζουμε την σάλτσα μας:
Σε μεγάλο μπολ ενώνουμε το pesto βασιλικού με το τυρί Φιλαδέλφεια .
Προσθέτουμε και την παρμεζάνα ανακατεύοντας καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε ζεστό το ριζότο μας με την σάλτσα του και παρμεζάνα .
Μπορούμε να προσθέσουμε την σάλτσα στην κατσαρόλα με το ρύζι ,να ανακατέψουμε και να σερβίρουμε με έξτρα τυράκι. Επίσης μπορούμε να συνοδεύσουμε τα μακαρόνια μας.