Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Ψωμί στη γάστρα

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα νόστιμο κι εύκολο ψωμί που το φτιάχνουμε σε ελάχιστο χρόνο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
1 κιλό ψωμί
  • 4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (600 γρ.)
  • 2 κούπες χλιαρό νερό (450 γρ.)
  • 20 γρ. μαγιά φρέσκια ή 1 φακελάκι ξηρή
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • σουσάμι
Οδηγίες



Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 50ο C με αντιστάσεις πάνω-κάτω.

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι κι ανοίγουμε μια λακούβα στο κέντρο.

Ρίχνουμε το αλάτι γύρω γύρω στο αλεύρι και μακριά από το κέντρο.

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό, τη ρίχνουμε στη λακούβα στο κέντρο της λεκάνης λίγο- λίγο ανακατεύοντας στο κέντρο με ένα πιρούνι μέχρι να αναμιχθεί όλο το αλεύρι. Θέλουμε ένα μίγμα σαν ελαστικό χυλό.

Αφού έχουμε αναμίξει όλο το μίγμα, το ρίχνουμε στη λαδωμένη γάστρα μας και κλείνουμε με το λαδωμένο εσωτερικά καπάκι.

Τοποθετούμε τη γάστρα στο φούρνο στους 50ο C και αφήνουμε να φουσκώσει το μίγμα μας για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε τη γάστρα από το φούρνο, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170ο C και μέχρι να γίνει ο φούρνος πασπαλίζουμε την επιφάνεια του ψωμιού με σουσάμι και λίγο αλεύρι.  Κλείνουμε τη γάστρα με το καπάκι της και τοποθετούμε στο φούρνο.



Ψήνουμε στους 170ο C για 1 ½ ώρα. Επειδή διαφέρει ο κάθε φούρνος, μετά τη 1 ½ ώρα ανοίγουμε για λίγο ελαφρά το καπάκι κι αν θέλουμε το ψωμί ακόμη πιο ροδοκόκκινο το αφήνουμε 10-20 λεπτά ακόμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γάστρα που χρησιμοποίησα είναι η Ultra Plus της Tupperware, χωρητικότητας 3 λίτρων.

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 16 Μάρτιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Άλλο ένα πανεύκολο ψωμάκι μας έδειξες, Μάργκο!!!Μπράβο!!!! Η μαγιά η φρέσκια το ίδιο δουλεύεται ή την αφήνουμε να ανέβει πρώτα;
Σχόλιο από Κατια , Τρίτη, 16 Μάρτιος 2010
να ρωτησω κι εγω κατι?μπορουμε να το κανουμε σε οπιαδηποτε γαστρα η μονο στη συγκεκριμενη?
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 17 Μάρτιος 2010
Με φρέσκια μαγιά το έφτιαξα Hlianna, όχι δεν περιμένεις να ανέβει. Τη διαλύεις στο νερό με τα δάχτυλά σου και μετά κατευθείαν στο μίγμα. Κάτια, δεν έχω δοκιμάσει να το φτιάξω σε άλλου τύπου γάστρα. Πιστεύω πως σίγουρα γίνεται και σε άλλη, αλλά να είναι μικρή στο μέγεθος (περίπου όσο μια κλασσική φόρμα κέικ) για τη συγκεκριμένη αναλογία που έχω δώσει.
Μεταφορά στην κορυφή