Ψωμάκι με δενδρολίβανο και παρμεζάνα
Ένα αφράτο, γευστκό ψωμάκι. Η παρμεζάνα και το δεντρολίβανο προσθέτουν άρωμα και γεύση!
- 200 γρ. αλεύρι για ψωμί,
- 200 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
- 1 κ.σ. κοφτή αλάτι,
- 1 κ. ζάχαρη,
- 7 γρ. μαγιά φρέσκια,
- 300ml ζεστό νερό,
- 3 κουταλιές σ. λάδι,
- 2 κ.σ. δενδρολίβανο{αν έχετε φρέσκο πολύ καλύτερα
- 3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το αλάτι. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό παίρνοντας αλεύρι από τα πλάγια του μπολ, ρίχνουμε τις 2 κ. λάδι και ζυμώνουμε 5' να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.
- Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε τη ζύμη μας, τη γυρίζουμε να λαδωθεί καλά και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε ταψάκι στρογγυλό 26εκ. με την λαβή μιας ξύλινης κουτάλας κάνουμε λακκάκια στη ζύμη κάθε 2,5 εκατοστά, ρίχνουμε το υπόλοιπο λαδι πάνω στη ζύμη. Πασπαλίζουμε με δενδρολίβανο και παρμεζάνα, σκεπάζουμε και αφήνουμε άλλα 35 λεπτά να φουσκώσει πάλι.
- Ψήνουμε το ψωμάκι μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190β.30 λεπτά να ροδίσει.
Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο είναι μια χαρά!
Αν δεν σας αρέσει το δενδρολίβανο μπορείτε να χρησιμοποιείσετε θυμάρι ή ρίγανη, επίσης και τυράκι μπορείτε να βάλετε τσένταρ ή Gorgonzola!!
Συνταγή από το allrecipes.
Πιο εύκολο δεν γίνεται!:)