Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη χωρίς φύλλο

recipe image
Προστέθηκε απόvasiliki ver, Παρασκευή, 18 Μάρτιος 2016
none
Περιγραφή

Σιροπιαστή ,νηστίσιμη και πολύ νόστιμη ! Με δικές μου μικροαλλαγές στην αρχική συνταγή έγινε πολύ πολύ ωραία!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
8-10 άτομα
  • Για την πίτα:
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια,
  • 1 κούπα ζάχαρη,
  • ¾ κούπας ελαιόλαδο,
  • ¼ κούπας ρακή ή κονιάκ ή λικέρ της επιλογής σας(έβαλα κονιάκ),
  • 1 κουταλάκι σόδα,
  • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 1/2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό,
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα(προαιρετικά).
  • Σιρόπι:
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη,
  • 1 κούπα νερό,
  • 1 πορτοκάλι πολύ καλά πλυμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες.
Οδηγίες
  1. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και αφού βγάλουμε το μέρος που ήταν το κοτσάνι τους τα βάζουμε να βράσουν.
  2. Όταν βράσουν 5 λεπτά αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά (συνολικά δηλαδή βράζουν 3 φορές από 5 λεπτά).
  3. Τα στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Αλέθουμε το ένα πορτοκάλι* στο multi να γίνει λείος πολτός αφού αφαιρέσουμε όσες περισσότερες από τις λευκές μεμβράνες γίνεται, συμπληρώνουμε με νερό ώστε να έχουμε 1 1/2 κούπα πολτό.
  5. Χτυπάμε με το χέρι σε μπολ ανάμειξης το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε τον πολτό του πορτοκαλιού μέσα στον οποίο διαλύουμε τη σόδα.
  6. Προσθέτουμε και το ποτό.
  7. Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι και το σιμιγδάλι ,τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.
  8. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 20 λεπτά, ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι και το αδειάζουμε σε ταψί
  9. Νο 30.
  10. Ψήνουμε την πίτα μας στους 180 βαθμούς για μία ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι.
  11. Στον δικό μου φούρνο ήταν έτοιμη στα 45 λεπτά γι αυτό ελέγξτε πριν την 1 ώρα!
  12. Αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι:
  13. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη,το νερό και τις φέτες πορτοκαλιού ,βράζουμε για 10 λεπτά.
  14. Σιροπιάζουμε την πίτα μας (Κρύα πίτα,ζεστό σιρόπι)!
  15. Γαρνίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού και τη λιωμένη κουβερτούρα(αν θέλουμε) .

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ ΔΕΝ τα έβρασα αλλά αφαίρεσα την φλούδα τα πολτοποίησα και τα 2 πορτοκάλια,πρόσθεσα και ένα κουταλάκι γλυκού κανέλα στον πολτό. Πηγή cretangastronomy

Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή