Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Johnnys 22.2.2019 23:47
Απ:Τα μυστικά για ένα πετυχημένο κέικ
Athina P 15.2.2019 10:59
Απ:Κεικ με τυρί μασκαρπόνε
Athina P 15.2.2019 10:52
Απ:Γιορτή !
Athina P 15.2.2019 10:50
Απ:Κάνναβη σε τροφές
Hlianna 2.2.2019 8:25
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
Athina P 23.1.2019 9:31
Απ:Περισσεύματα ζυμαρικών
Athina P 23.1.2019 9:28
Απ:Περισσεύματα ψαριού!
Athina P 23.1.2019 9:12
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

3940-wtiapontiakaken.jpg
Ωτία τα ποντιακά



Πιροσκί αλά Ρώσα

recipe image
Προστέθηκε απόhrisag, Σάββατο, 29 Ιανουάριος 2011 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Η συνταγή είναι της φίλης μου Όλγας  που είναι Ρωσίδα.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες

Ζύμη για πυροσκί

  • 1 κιλό αλεύρι σταρενιο για ολες τις χρησεις
  • 1 αυγο
  • 2 κγλ.αλατι
  • 1 κγλ.ζαχαρη
  • Λιγο λαδι
  • 1 κυβο μαγια 42 γραμ.
  • Νερο και γάλα οσο σηκωσει η ζυμη να είναι όμως στην ιδια ποσοτητα.
Οδηγίες
  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικα μαζι, μέχρι  ζυμη να γινει ευπλαστη και μαλακη, αφήνουμε για 5-10 λεπτα να ξεκουραστει,μετα  ζυμωνουμε παλι για λιγα λεπτα και αφηνουμε να φουσκωσει.
  2. Στην συνεχεια και αφου φουσκωσει καλα όπως όταν κανουμε το ψωμι,πλαθουμε κορδονι παχους 2 δακτυλων και κοβουμε κομματακια με το μαχαιρι  στο μεγεθος δακτυλου.
  3. Τα ανοιγουμε φυλαρακια και βαζουμε  γεμιση της αρεσκειας μας. Κιμα , πατατα,λουκανικο κλπ.
  4. Αν  κανουμε με κιμα ο κιμας πρεπει να είναι λευκος,μονο λαδι κρεμμυδι,αλατοπιπερο  ,1 ξυλο κανελας  και το αναλογο νερο.Σωταρουμε το κρεμυιδι με το λαδι,προσθετουμε τον κιμα και τον δουλευουμε λιγο να γινει σπυροτος,αν θελουμε σβηνουμε με λευκο κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει το αλκολ και ριχνουμε μεσα και το ξυλο κανελας ,προσθετουμε και  το νερο.Μαγειρεουμε για 45 λεπτα ,να μεινει μονο το λαδακι.Αφηνουμε να κρυωσει και γεμιζουμε τα πιτακια μας.
  5. Τα πιροσκι τα τηγανιζουμε σε μπολικο καυτο λαδι.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Κιμάς πρεπει να ειναι κρυος για να γεμισουμε τα πιτακια μας,διαφορετικα αν ειναι ζεστος  τρυπαει το φυλλο,αν ρωτατε μηπως ψηνονται στο φουρνο,δεν εχω δοκιμασει ποτε..
  • Με την ιδια ζυμη μπορουμε να φτιαξουμε και ψωμακι,το εχω κανει.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 01 Φεβρουάριος 2011
Μικρή, ήταν τα αγαπημένα μου, μετά ξεχάστηκαν. Ευχαριστώ που μου τα θύμισες....όχι δε θα ρωτήσω για φούρνο σίγουρα. :))
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 01 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχα!! Δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλος ή μικρός που να μην τα λατρεύει!! Θα δοκιμαστούν σίγουρα!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Τρίτη, 01 Φεβρουάριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο Χρύσα!!!
Σχόλιο από soulli , Τρίτη, 01 Φεβρουάριος 2011
Tα φτιάχνει μία φίλη της μαμάς μου που είναι και αυτή Ρωσίδα!!Βάζει και πατάτα μέσα και είναι υπέροχα!!Αγαπημένα πολύ!Μπράβο Χρύσα.
Σχόλιο από tsik , Τρίτη, 01 Νοέμβριος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
sinxaritiria/monadika..kai sti foyrno..
Μεταφορά στην κορυφή