Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

2950-sardelapsiti.jpg
Σαρδέλα ψητή



Πάστα Φλώρα

recipe image
Προστέθηκε απόMargo, Τετάρτη, 03 Φεβρουάριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα γλυκό από τις παιδικές μας μνήμες…

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1 πακέτο (500γρ.) αλεύρι φαρίνα  (που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 πακέτο 250 γρ. βούτυρο (Lurpak) σε κομμάτια
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας
  • Μαρμελάδα βερίκοκο
Οδηγίες

 

  1. Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη και με τα δάχτυλά μας τρίβουμε όλο το μίγμα σε ψίχουλα.
  2. Χτυπάμε ελαφρά το αυγό μαζί με το κονιάκ, το ρίχνουμε στο μπολ και με τα χέρια μας μαζεύουμε τη ζύμη.
  3. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και φτιάχνουμε τη βάση μας στρώνοντας τα ¾ της ζύμης.
  4. Στρώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια διατηρώντας  ένα περιθώριο γύρω γύρω (1,5 εκατ. περίπου) χωρίς μαρμελάδα.
  5. Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνουμε μπαστουνάκια τοποθετώντας πρώτα όλα τα οριζόντια και μετά όλα τα κάθετα (ή αντίστροφα) φτιάχνοντας σχήμα καρό.
  6. Στο τέλος φτιάχνουμε ένα μεγάλο μπαστούνι τοποθετώντας το επάνω στο περιθώριο που αφήσαμε και καλύπτοντας ομοιόμορφα τα τελειώματα από τα υπόλοιπα μπαστουνάκια.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 45 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε μαρμελάδα επιθυμούμε.
  • Πριν ψήσουμε το γλυκό, μπορούμε να αλείψουμε τα μπαστουνάκια με μίγμα από γάλα και κρόκο αυγού για να πάρουν περισσότερο χρώμα .

Μια παραλλαγή της ίδιας συνταγής είναι να φτιάξουμε μια Πάστα Φλώρα σε ακόμη πιο αφράτη μορφή πιο «ψωμένια» που είναι η εξής :

  1. Χρησιμοποιούμε βούτυρο τύπου Soft.
  2. Προσθέτουμε 1 αυγό ακόμη (δηλ. 2 συνολικά τα αυγά).
  3. Μειώνουμε τις κουταλιές του κονιάκ ή λικέρ σε 2 από 4.
  4. Τοποθετούμε κερασάκια ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούμε εναλλάξ στα κουτάκια που φτιάξαμε με τα μπαστουνάκια.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ο C με αντιστάσεις πάνω κάτω κι όταν τοποθετήσουμε το γλυκό στο φούρνο ψήνουμε με αντιστάσεις μόνο από κάτω.



Παρόμοια συνταγή: Πάστα φλώρα με δαμάσκηνα

Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Συνταγή διαχρονική, Μπράβο!!!
Σχόλιο από marianta , Κυριακή, 07 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Από τα πιο ωραία γλυκά που συνοδεύουν τον καφέ μας! Και οι δύο εκδοχές είναι υπέροχες Μάργκο μου!
Σχόλιο από marilou , Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Αγαπημένο γλυκό.
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 08 Φεβρουάριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι εχετε κατα νου Κυριες μου με τα γλυκα σας?Να τρελαθουμε? πολυ ,πολυ καλο,μπραβο σου!
Μεταφορά στην κορυφή