Πανεύκολη παραδοσιακή Καρυδόπιτα
- 15 αυγά μικρά ή 12-13 μεγάλα
- 17 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
- 500 γρ. καρύδι
- 5 βανίλιες
- 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- Το χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. σόδα
- 15 κουταλιές ζάχαρη
Σιρόπι:
- 3 ποτήρια νερό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 15-20 γαρίφαλα
- Λίγες σταγόνες λεμόνι και 1 λεμονόκουπα
- Χτυπάμε πολύ καλά τα ασπράδια μαρέγκα.
- Χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε στους κρόκους τη μαρέγκα και βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά. (Μες στο χυμό του λεμονιού διαλύουμε τη σόδα).
- Ψήνουμε στους 200οC για 25-30 λεπτά.
Παρόμοιες συνταγές θα βρείτε στην κατηγορία: Γλυκά με σιρόπι