Παγωτό σοκολάτα λάιτ
- 2 κρόκους Αυγού
- 4 Κ.σ. νερό
- 3 Κ,σ. ζάχαρη
- 2 κ,σ Σιρόπι βανίλιας
- 6 Κ,σ. γάλα με λίγα λιπαρά
- 8 κ.γλ. μερεντα
- 300μ γρ γιαούρτι με λιγα λιπαρά
- 2 κ,σ. κακαο
- 300 γρ κρεμα γαλακτος με λιγα λιπαρα η την φυτική
- 10 γρ σοκολάτα για σερβίρισμα
- Βάζουμε τους κρόκους με το νερο, ζαχαρη, το σιροπι και το γαλα σε μια λεκάνη. Βαζουμε την λεκανη σε μια κατσαρολα με νερο που βραζη η σε μπεν μαρι και χτυπαμε καλά με το μιξερ, ωσπου να εχουμε μια κρεμα λιγο ασπρη και κρεμωδης.
- Την παίρνουμε απο τη φωτια, ριχνουμε την μερεντα και χτυπαμε καλά να ενωθεί με την κρέμα. Ρίχνουμε και το γιαούρτι κα το κακάο.
- Χτυπαμε τη κρεμα φυτική η την κρεμα γαλακτος λαιτ, την προσθετουμε στην κρεμα και ανακατευουμε απαλα να ενωθουν .
- Βαζουμε τη κρεμα στη μηχανη παγωτου, οταν ειναι ετοιμη την βαζουμε σε μπολ και στη κατάψυξη.
- Όταν τη σερβιρουμε πασπαλιζουμε με σοκολατα τριμμένη.
Αν δεν εχουμε μηχανη παγωτου, την βαζουμε την κρεμα σε μπολ και στην κατάψυξη για 8 ώρες. Για να μην εχουμε κρυσταλλάκια παγου στο παγωτο μας μετα απο 8 ωρες, το ξαναχτυπαμε με το μιξερ.
Παγωτό σοκολάτα