Μηλόπιτα εύκολη
- 5 μήλα.
- 1 κούπα ζάχαρη.
- 1 βιτάμ.
- 1 κουταλιά σούπας κανέλα.
- 1/2 κούπας σταφίδες ξανθές.
Ζύμη
- 4 αυγά.
- 1 κούπα ζάχαρη.
- 2 βανίλιες.
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει.
- 1/2 κούπας καρύδια τριμμένα .
- 1 κουταλάκι μπέκιν.
- 1 φλιτζανάκι καφέ γάλα.
- 2 κουταλιές σούπας κονιάκ.
- Ρυθμίζουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη,αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει καλά, σε ένα ταψί 30 νούμερο,να ζεσταθούν για λίγο στον φούρνο. Τα βγάζουμε και ρίχνουμε την κανέλλα.
- Κόβουμε τα μήλα σε φέτες,και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί,να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του .Στα κενά βάζουμε τις σταφίδες.
- Χτυπάμε τ'αυγά με την ζάχαρη,να αφρατέψουν, και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο ,με το μπέκιν.Το μείγμα πρέπει να είναι σαν του κέικ.
- Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί με τα μήλα,και ψήνουμε στους 180 για 50-55 λεπτά.
- Για να δούμε αν είναι έτοιμο,τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα. Αν βγει καθαρή τότε το βγάζουμε από τον φούρνο.Το αφήνουμε 5 λεπτά και το γυρίζουμε απότομα και γρήγορα, ανάποδα σε μια πιατέλα.
Αν δεν θέλουμε να βάλουμε καρύδια ,αυξάνουμε το αλεύρι σε 1&1/2 κούπα.