Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...


Μελόπιτα Σίφνου.

recipe image
Προστέθηκε απόhrisag, Τετάρτη, 01 Δεκέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Εύκολη γλυκιά πίτα πού θα σας ενθουσιάσει.!

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 2 φλ.τσαγιού αλεύρι
  • ½ φλ. Βιτάμ
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ.μπέκιν πάουντερ
  • Νερό όσο σηκώσει η ζύμη.  

Για τη γέμιση

  • 3 φλ,τσαγιού μυζήθρα ανάλατη
  • 1+1/2 φλ.τσαγιού μέλι
  • ½ φλ τσαγιού ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • Κανέλα για το πασπάλισμα.
Οδηγίες
  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το αλάτι  την παουντερ,και την ζάχαρη,  προσθέτετε το βιτάμ και ζυμώνετε, προσθέτοντας λίγο νερό ώστε να γίνει η ζύμη μάλλον σφικτή.
  2. Μέσα σε λεκάνη βάζετε την μυζήθρα περασμένη από το χοντρό του τρίφτη, προσθέτετε την ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν . Ρίχνετε στη συνέχεια το μέλι και τα αυγά χτυπημένα με το αλεύρι, ζυμωνετε καλά.
  3. Ανοίγετε την ζύμη σε χοντρό φύλλο και το στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψάκι έτσι που να σκεπάζει και τα πλάγια του .
  4. Αδειάζετε μέσα στο ταψί το μείγμα επάνω στο φύλλο και βάζετε να ψηθεί σε μέτριο και προθερμασμένο  φούρνο επί 1 ώρα..
  5. Όταν βγει από το φούρνο πασπαλιζετε την επιφάνεια με κανέλα κόβετε σε κομμάτια και αφήνετε να κρυώνει πριν σερβίρετε..
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Την πίτα την έψησα στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.στην πρότελευταία θέση του φούρνου.
  • Το φύλλο απο τα πλάγια το γύρισα από πάνω στην γέμιση όπως φαίνεται στην φωτογραφία. 
  • Η συνταγή είναι της Σοφίας Σκούρα, από το βιβλίο «Ελληνική κουζίνα.»
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 05 Δεκέμβριος 2010
Τι όμορφη που είναι η Κυριακή, όταν αρχίζεις τη μέρα με μια τέτοια πίτα!!!!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 05 Δεκέμβριος 2010
Μπραβο Χρυσα με τα ωραια σου!!!!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 05 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία συνταγή Χρύσα!! Η μελόπιτα μοσχομύρισε...!!!
Σχόλιο από Ντεπι , Πέμπτη, 09 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
εξαιρετικη!!!
Μεταφορά στην κορυφή