Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Μπισκότα πραλίνας
M_nis27 26.3.2020 0:40
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Hlianna 25.2.2019 8:35
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Hlianna 25.2.2019 8:11
Απ:Παιχνίδι: Βρες τη λέξη !
Johnnys 23.2.2019 22:50
Απ:Αστεία ονόματα που έχουμε ακούσει....
Johnnys 23.2.2019 22:21
Απ:Παιχνίδι: Συνέχισε την Παροιμία......
Johnnys 23.2.2019 22:18
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
Johnnys 23.2.2019 22:15
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
Johnnys 23.2.2019 22:12
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
Johnnys 23.2.2019 22:10
Απ:Μαγειρεύω....φράσεις!
Johnnys 23.2.2019 22:05
Απ:ψωμί ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και συντηρητικά
Johnnys 23.2.2019 2:06
Περισσότερα...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ



Μελόπιτα Σίφνου.

recipe image
Προστέθηκε απόhrisag, Τετάρτη, 01 Δεκέμβριος 2010 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Εύκολη γλυκιά πίτα πού θα σας ενθουσιάσει.!

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 2 φλ.τσαγιού αλεύρι
  • ½ φλ. Βιτάμ
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ.μπέκιν πάουντερ
  • Νερό όσο σηκώσει η ζύμη.  

Για τη γέμιση

  • 3 φλ,τσαγιού μυζήθρα ανάλατη
  • 1+1/2 φλ.τσαγιού μέλι
  • ½ φλ τσαγιού ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • Κανέλα για το πασπάλισμα.
Οδηγίες
  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το αλάτι  την παουντερ,και την ζάχαρη,  προσθέτετε το βιτάμ και ζυμώνετε, προσθέτοντας λίγο νερό ώστε να γίνει η ζύμη μάλλον σφικτή.
  2. Μέσα σε λεκάνη βάζετε την μυζήθρα περασμένη από το χοντρό του τρίφτη, προσθέτετε την ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν . Ρίχνετε στη συνέχεια το μέλι και τα αυγά χτυπημένα με το αλεύρι, ζυμωνετε καλά.
  3. Ανοίγετε την ζύμη σε χοντρό φύλλο και το στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψάκι έτσι που να σκεπάζει και τα πλάγια του .
  4. Αδειάζετε μέσα στο ταψί το μείγμα επάνω στο φύλλο και βάζετε να ψηθεί σε μέτριο και προθερμασμένο  φούρνο επί 1 ώρα..
  5. Όταν βγει από το φούρνο πασπαλιζετε την επιφάνεια με κανέλα κόβετε σε κομμάτια και αφήνετε να κρυώνει πριν σερβίρετε..
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Την πίτα την έψησα στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω.στην πρότελευταία θέση του φούρνου.
  • Το φύλλο απο τα πλάγια το γύρισα από πάνω στην γέμιση όπως φαίνεται στην φωτογραφία. 
  • Η συνταγή είναι της Σοφίας Σκούρα, από το βιβλίο «Ελληνική κουζίνα.»
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Κυριακή, 05 Δεκέμβριος 2010
Τι όμορφη που είναι η Κυριακή, όταν αρχίζεις τη μέρα με μια τέτοια πίτα!!!!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 05 Δεκέμβριος 2010
Μπραβο Χρυσα με τα ωραια σου!!!!!!!!!!!!!!!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 05 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία συνταγή Χρύσα!! Η μελόπιτα μοσχομύρισε...!!!
Σχόλιο από Ντεπι , Πέμπτη, 09 Δεκέμβριος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
εξαιρετικη!!!
Μεταφορά στην κορυφή