Κριθαρότο με λαχανικά
- 1 συσκευασία κριθαράκι μέτριο{εγώ έβαλα χοντρό},
- πιπεριές πολύχρωμες,
- 1 μεγάλο κρεμμύδι,
- μανιτάρια σε φετούλες,
- φρέσκο κρεμμυδάκι,
- καρότο σε φέτες,
- 80 ml λευκό κρασί,
- 100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη ,
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ,
- αλάτι, πιπέρι ,
- λάδι.
- Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι,το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια και το σοτάρουμε ελαφρά να γυαλίσει.
- Προσθέτουμε και σοτάρουμε ελαφρά, τα καρότα, τις πιπεριές και τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες για 2-3 λεπτά ακόμη .
- Τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι με το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο , ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο και τον ζωμό λαχανικών,να καλύψουμε το κριθαράκι και τα λαχανικά μας.
- Αφήνουμε να μαλακώσει το κριθαράκι και τα λαχανικά μας 15-20 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι ή ρίγανη.
- Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε την παρμεζάνα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Η συνταγή από εδώ: http://www.alwayshungry.gr/2016/08/kritharoto-me-laxanika.html
Εγώ δεν έβαλα κρασί και φρέσκο κρεμμυδάκι, έβαλα χοντροκομμένο σέλινο και καρότα!