Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

1936-mageirikesdiadromes.jpg
Ταραμοκεφτέδες



Κουνέλι στιφάδο

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Σάββατο, 07 Ιανουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Κλασσικό και αγαπημένο πιάτο το στιφάδο. Ειδικά αν μαγειρευτεί με λαγό, κουνέλι η μοσχάρι γίνεται πεντανόστιμο!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 κουνέλι σε μερίδες.
  •     1 μπουκάλι κρασί μπρούσκο (σκούρο).
  •     3/4 – 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι.
  •     1 &1/2 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο.
  •     2 κρεμμύδια μεγάλα ξερά.
  •     Λίγο αλεύρι.
  •     1-2 κύβους βιολογικούς κότας.
  •     1 κιλό ντομάτες ώριμες τριμμένες.
  •     1 γεμάτη κουταλιά πελτέ ντομάτας.
  •     1 κουταλάκι ζάχαρη.
  •     Λίγο θυμάρι.
  •     3 φύλλα δάφνης.
  •     2 σκελίδες σκόρδο πλυμμένες και ακαθάριστες.
  •     2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένο.
  •     2 γαρύφαλλα.
  •     Αλάτι χονδρό.
  •     Πιπέρι σε κόκκους.
  •     Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  •     2 κόκκους μπαχάρι.
Οδηγίες
  1.     Κόβουμε σε μερίδες το κουνέλι, το πλένουμε, το σκουπίζουμε και το τοποθετούμε σε πήλινο η γυάλινο δοχείο, με τα γαρύφαλλα , την δάφνη, τα 2 κρεμμύδια κομμένα ροδέλες, το θυμάρι, λίγο αλάτι χοντρό, το καθαρισμένο σκόρδο και κόκκους πιπέρι  και μπαχάρι. Σκεπάζουμε το κρέας με το κρασί.  Το αφήνουμε στην μαρινάδα, για 12 τουλάχιστον ώρες στο ψυγείο.
  2.     Βγάζουμε τα κομμάτια από την μαρινάδα, τα σκουπίζουμε καλά, και αφού τα αλευρώσουμε ελαφρά τα ροδίζουμε στο λάδι.
  3.     Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα κομμάτια του κρέατος ,σουρώνουμε το λάδι, και ρίχνουμε τα ολόκληρα κρεμμυδάκια να σοταριστούν στο ίδιο λάδι που σοτάραμε το κουνέλι.
  4.     Ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, και προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, την ζάχαρη, ένα ποτήρι νερού κρασί από αυτό που είχαμε στη μαρινάδα, το κνορ διαλυμένο σε λίγο νερό ,τις ακαθάριστες σκελίδες σκόρδου , αλάτι και πιπέρι.    Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει,και προσθέτουμε νερό καυτό, αν χρειαστεί.
  5.     Το φαγητό είναι έτοιμο όταν βράσει το κρέας και τα κρεμμύδια ,και μελώσει η σάλτσα.
  6.     Δεν ανακατεύουμε το φαγητό κατά την διάρκεια του βρασίματος ,αλλά ανακινούμε την κατσαρόλα δεξιά-αριστερά με προσοχή.
Λίγα μυστικά ακόμα

Κατά τον ίδιο τρόπο μαγειρεύεται και ο λαγός. Τα κρεμμύδια δεν πρέπει να λιώσουν αλλά να είναι ολόκληρα.

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 08 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τζένη τέλειο το κουνελάκι!!!!Λαχταριστό ,πολύ εμφανίσιμο πιάτο!!!!!!!!!
Μπράβοο!!!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 08 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
ΜΜΜ!!!!πολύ ωραίο !!!!!!
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 09 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
τελειο!!
Σχόλιο από Margo , Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Υπέροχο φαγητό αλλά και θαυμάσια η αναλυτική περιγραφή σου!! Το μόνο που θα πρόσθετα είναι το κύμινο που το θεωρώ "το απαραίτητο" μπαχαρικό για το στιφάδο, αφού το διαφοροποιεί ως γεύση από τα υπόλοιπα κοκκινιστά.
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Τρίτη, 10 Ιανουάριος 2012
margo ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Για το κύμινο που αναφέρεις ,στην Κρήτη ξέρω ότι συνηθίζεται να βάζουν αυτό το μπαχαρικό στο στιφάδο, σε άλλα μέρη δεν νομίζω ότι το συνηθίζουν..Μου έδωσες όμως την ιδέα να το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα το φτιάξω!
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 28 Απρίλιος 2013 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
το εφτιαξα δυο φορες Τζενη μου με μοσχαρι μπραβο πολυ ωραιο εγεινε νοστιμοτατο και το εβαλα στο φουρνο οπως μου ειπες την συνταγη την εδυσα και στις κορες μου!να εισαι καλλα ευχαριστω
Μεταφορά στην κορυφή