Κοτόπουλο με πιπεριές και μανιτάρια
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες.(μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε και φιλετάκια κοτόπουλου)
- 10 πιπεριές κόκκινες κίτρινες πορτοκαλί και πράσινες, σε λωρίδες.
- 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια σε κομμάτια.
- 1 κρεμμύδι σε φέτες.
- 2-3 κλωνάρια μαϊντανού.
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί.
- 1 ντομάτα ώριμη σε μεγάλα κομμάτια.
- 1 καρότο,σε κομμάτια.
- 1/2 κούπα λάδι.
- Αλάτι, Πιπέρι.
- Μουστάρδα, Λεμόνι.
- Σοτάρουμε για λίγο σε 5 κουταλιές λάδι τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, και το καρότο. Σβήνουμε με το κρασί,και προσθέτουμε την ντομάτα τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 5 -8 λεπτά , και αποσύρουμε από την φωτιά.
- Σε ένα βαθύ ταψί η σε γάστρα με καπάκι βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου καλά πλυμένα , αλάτι και πιπέρι και τα σοταρισμένα λαχανικά μας γύρω-γύρω και ενδιάμεσα. Προσθέτουμε το λάδι και σκεπάζουμε το φαγητό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 στην αρχή και μετά χαμηλώνουμε στους 200. Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό, αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας για να πάρει χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμο, χτυπάμε την μουστάρδα με το χυμό λεμονιού και λίγο από τον ζωμό του φαγητού, και το ξαναβάζουμε στο φούρνο να πάρει μια βράση. Αν θέλουμε να δέσει η σάλτσα ,προσθέτουμε στον ζωμό και μια κουταλιά κορν φλαουρ.





Μπράβο Τζένη!!