Κοτόπουλο με μανιτάρια και πολύχρωμες πιπεριές
1 κοτόπουλο σε μερίδες
πιπεριές πολύχρωμες{πράσινες,κόκκινες,πορτοκαλί}σε μεγάλους κύβους
2-3 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1 βαζάκι μανιτάρια σε φέτες ή στρογγυλά ολόκληρα
3 καρότα σε μπαστουνάκια{προαιρετικά}
1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό
1 ποτήρι κρασιού νερό
1 φλ. λάδι
αλατοπίπερο,πάπρικα
δαφνόφυλλα,ρίγανη.
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο μας,το στεγνώνουμε,το αλατίζουµε καλά.
Ζεσταίνουµε το λάδι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουµε και σοτάρουµε τις μερίδες κοτόπουλου µέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές .
Προσθέτουμε τα κρεµµύδια,το σκόρδο να µαλακώσουν. Ρίχνουμε τις πιπεριές,τα καρότα και τα µανιτάρια τα σοτάρουµε λίγα λεπτά .Αλατοπιπερώνουμε,πασπαλίζουμε με την πάπρικα και την ρίγανη,προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα.
Σβήνουμε με το κρασί ,προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε 45 ' περίπου σε χαµηλή θερµοκρασία µέχρι να µαλακώσει το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε ντομάτα στο φαγητό Ή να προσθέσετε γιαούρτι και μαϊντανό στο τέλος ,λίγα λεπτά πριν σβήσετε την φωτιά.