Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

Buy fake Canadian banknotes
scottbowerss032 6.8.2022 10:20
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
M_nis27 16.3.2020 16:58
Απ:Παιχνίδι... Διλήμματα
M_nis27 16.3.2020 10:07
Απ:Να σας γνωρίσω τον Κύριο;
Bianka 1.1.2020 21:45
Απ:Περισσεύματα ψωμιού
shubhupatil 8.7.2019 11:08
Περισσότερα...


Κοτόπουλο με αγκινάρες φρικασέ

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Τρίτη, 05 Μάρτιος 2013
none
Περιγραφή

Οι αγκινάρες μαγειρεμένες με κοτόπουλο. Ελαφρύ, νόστιμο και υγιεινό πιάτο.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 1 Κοτόπουλο μέτριο σε μερίδες.
  • 14 μικρές τρυφερές αγκινάρες η 10 μεγάλες από τις οποίες θα βάλετε μόνο τις κούπες.
  • 1/2 κούπα λάδι.
  • 1 κουταλιά βούτυρο φυτίνη.
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα ροδελίτσες.
  • 1/2 ματσάκι άνιθο.
  • Αλάτι, Πιπέρι.

Για το αυγολέμονο.

  • 2 βιολογικά αυγά.
  • 1 λεμόνι.
  • 1 κουταλιά κορν φλάουρ.
  • Ζωμό από το φαγητό.
Οδηγίες
  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μπόλικο νερό στο οποίο έχουμε ρίξει τον χυμό 3 λεμονιών, και 2 κουταλιές αλεύρι.
  2. Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο, σοτάρουμε το κρέας και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Εξακολουθούμε να σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε καυτό νερό μέχρι σχεδόν να καλυφθεί το φαγητό μας. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά .
  4. Προσθέτουμε τις αγκινάρες αφού προηγουμένως τις ξεπλύνουμε, τον ψιλοκομμένο άνιθο, και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  5. Προσέχουμε ώστε να μην παραβράσουν οι αγκινάρες, γιατί τότε θα χάσουν και σε εμφάνιση και σε γεύση.
  6. Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο το αυγοκόβουμε με τον γνωστό τρόπο.
  7. Μπορούμε αν θέλουμε να μην το αυγοκόψουμε αλλά να δέσουμε την σάλτσα του με λίγο κορν -φλάουρ μέσα σε χυμό λεμονιού.
Σχόλια
Μεταφορά στην κορυφή