Κέικ πορτοκαλιού με ολόκληρα πορτοκάλια
-
2 πορτοκάλια μέτρια και ξυσμένα
-
1 ½ ποτήρι του νερού αμύγδαλα χωρίς την φλούδα αλεσμένα
-
6 αυγά
-
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
-
1/3 ποτήρι νερού λικέρ πορτοκάλι
-
1 ποτήρι νερού αλεσμένα μπισκότα βουτύρου
-
2 ½ κ.γ μπέικιν
Σιρόπι
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1 ποτήρι νερό
-
Φλούδα πορτοκαλιού
Ντεκόρ
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
-
Ξύνουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε για 3 λεπτά
-
Πετάμε το νερό και βάζουμε άλλο, τα ξαναβράζουμε άλλα 3 λεπτά
-
Πετάμε το νερό και βάζουμε άλλο, πάλι τα βράζουμε για 10 λεπτά
-
Αφήνουμε να κυρώσουν και τα βάζουμε στο μούλτι να γίνουν πολτός
-
Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα
-
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 20 λεπτά να γίνει μια ωραία κρέμα
-
Ρίχνουμε το λικέρ
-
Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τα αλεσμένα αμύγδαλα και το μπέικιν και τα ρίχνουμε κι αυτά στα αυγά
-
Προσθέτουμε και τον πολτό των πορτοκαλιών και ανακατεύουμε ελαφρά
-
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένο παξιμάδι μια φόρμα 30αρα,Paniermehl
-
Ψήνουμε το γλυκό για 40 λεπτά
-
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και ποτίζουμε το γλυκό μας
-
Γαρνίρουμε με την σαντιγί
Παρόμοια συνταγή: Κεκάκια με πορτοκάλι
Νόστιμο αλλά έχει πολλά αυγά.Χοληστερίνη θα κάνω.