Πρόσφατα σχόλια

FORUM: ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

The Designs
lenabailey84@gmail.com 25.1.2023 16:28
Les Bullideres - Υψηλής ποιότητας Ανδόρα ακινήτων
cekkekarze@biyac.com 26.12.2022 23:39
 Buy coronavirus vaccine passport in UK
lwrcrr@gmail.com 23.12.2022 22:35
KAMPALA ILLUMINATI NO BLOOD SHEDDING+27788676511 I
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:52
+27788676511 UGANDA JOIN ILLUMINATI IN KAMPALA How
makambasimon32@gmail.com 4.12.2022 12:51
Απ:Μέτρημα υλικών
Hlianna 13.7.2022 23:24
Απ:Συνταγές light
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:20
Απ:Σχολιάζουμε στον κατάλληλο χώρο!
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:13
Απ:Φωτογραφίες στα σχόλια των συνταγών μας ( Ν...
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:12
Απ:χρηστες κ συνταγες τους
cekkekarze@biyac.com 9.9.2021 12:11
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:03
Απ:Παιχνίδι: Ερωτήσεις-Απαντήσεις !
jiuer7845 7.8.2021 13:00
Απ:Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
M_nis27 8.3.2021 19:44
Απ:Μέτρημα υλικών
M_nis27 8.3.2021 19:20
Απ:Πως να κάνω μια τούρτα?
abhikhurana 22.7.2020 4:51
Απ:Αφιερώνω
mihirmane 5.6.2020 6:36
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 26.3.2020 0:48
Απ:Γιορτή !
M_nis27 26.3.2020 0:44
Απ:Παιχνίδι: Ναι ή Όχι;
M_nis27 26.3.2020 0:21
Απ:Mικρές και σύντομες συνταγές
M_nis27 16.3.2020 17:29
Περισσότερα...


Κεφτέδες με κρεμμύδια στον φούρνο

recipe image
Προστέθηκε απόtzeni.masterchef, Παρασκευή, 13 Ιανουάριος 2012 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Ένα πεντανόστιμο παραδοσιακό φαγητό, που όταν το μαγειρέψετε θα μοσχοβολήσει το σπίτι!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  •     1 κιλό κιμά ανάμεικτο μοσχάρι με χοιρινό, η μόνο μοσχάρι αν μας αρέσει.
  •     2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα.
  •     Λίγο δυόσμο.
  •     Μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  •     Λίγο κύμινο.
  •     1 κουταλιά σούπας ξύδι.
  •     2 αυγά
  •     1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη.
  •     2 κουταλιές σούπας λάδι.
  •     1 -2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες.
  •     1 πατάτα μέτρια , καθαρισμένη και τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
  •     Αλάτι.    Πιπέρι.

    Για την σάλτσα.

  •     1&1/2 κιλό κρεμμύδια μέτρια, κομμένα σε λωρίδες .
  •     2 φύλλα δάφνης.
  •     1 ποτηράκι κρασί κόκκινο.
  •     2 κουταλιές πελτέ ντομάτας.
  •     2-3 κόκκους μπαχάρι.
  •     Λίγους κόκκους πιπέρι.
  •     Αλάτι,   Πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Ρίχνουμε σε μπολ τα υλικά για το μείγμα του κιμά και ζυμώνουμε μέχρι να αναμειχθούν ,και να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.    Αν το μείγμα δεν είναι αφράτο, προσθέτουμε λίγο νεράκι.  Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη , και το βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να ανακατευτούν οι μυρωδιές.    Πλάθουμε μεγαλούτσικους κεφτέδες, τους πατάμε λίγο στην παλάμη μας να πλατύνουν και τους τηγανίζουμε ελαφρά σε ελαιόλαδο. Τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα κομμένα σε ροδέλες κρεμμύδια με λίγο νερό,να βράσουν για 5 λεπτά.  Όταν το νερό στο τηγάνι έχει απορροφηθεί, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά για 5 -8 λεπτά.    Προσθέτουμε τον πελτέ, και τον σοτάρουμε για λίγο να βγάλει το άρωμά του.    Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε την δάφνη, τα πιπέρια, το αλάτι και το μπαχάρι. Προσθέτουμε και 1/2 ποτήρι καυτό νερό και αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά.
  3. Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια σε ένα πυρέξ και τοποθετούμε τους κεφτέδες ενδιάμεσα στην σάλτσα . Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Δεν προσθέτουμε πολύ νερό γιατί τα κρεμμύδια βγάζουν αρκετό. Αν χρειαστεί, ρίχνουμε λίγο βραστό.
  4. Το φαγητό είναι έτοιμο, όταν μελώσουν τα κρεμμύδια χωρίς να λιώσουν και μείνουν με το λαδάκι τους.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό μας έχει πετύχει ,όταν , έχουν ροδοκοκκινίσει ελαφρά οι κεφτέδες ,και έχει μείνει με το λάδι του χωρίς ζουμιά, γιατί διαφορετικά τα κρεμμύδια θα φαίνονται σαν νερόβραστα και δεν θα γυαλίζουν.

Σχόλια
Σχόλιο από vasiliki ver , Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2012
Πολύ ωραίο,πικάντικο φαγητό Τζένη!!!
Μπράβο!!
Σχόλιο από Hlianna , Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2012
Από ότι καταλαβαίνω, έχουμε ένα στιφάδο στο φούρνο. Τα κρεμμύδια κι εγώ έτσι τα φτιάχνω, τα νεροβράζω πρώτα για να ελαφρύ το φαγητό. Θα φτιαχτεί σύντομα και αυτό!!!
Σχόλιο από eleni_p , Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
πολύ νόστιμο σίγουρα θα το κάνω εγώ θα βάλω και διάφορες πιπεριές και στο τέλος τριμμένη φετούλα,,,αυτά τα ολίγα χαχα
Σχόλιο από tzeni.masterchef , Σάββατο, 14 Ιανουάριος 2012
Κορίτσια ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Ηλιάννα , οντως η μυρωδιά και η γεύση αυτού του φαγητού είναι στιφάδου.Έχουν ανακατευτεί τα αρώματα απο όλα τα υλικά, και γίνεται πολύ νόστιμο.Τα κρεμμύδια βγαίνουν σαν καραμελωμένα.Ελένη δεν θα σου πρότεινα να προσθέσεις πιπεριές, γιατί θα αλλοιωθεί τελείως η γεύση του,όμως μπορείς να το δοκιμάσεις.
Σχόλιο από Bianka , Κυριακή, 15 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίο φαγητό Τζένη μου!!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 15 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραίο φαγητό!!
Σχόλιο από hrisag , Δευτέρα, 16 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
αυτο το φαγητο μου κλεινει το ματι,θα το κανω!
Σχόλιο από Hlianna , Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2012 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τόφτιαξα κι έγινε πεντανόστιμο φαγητό και αρκετά ελαφρύ. Πολύ καλή συνταγή!! Να την φτιάξετε οπωσδήποτε!!!!
Μεταφορά στην κορυφή