Κατσικάκι με τσίπουρο και μυρωδικά
Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- 1 1/2-2 κιλά κατσικάκι σε μερίδες ,
- 1 ποτήρι κρασιού τσίπουρο,
- 1 ποτήρι λάδι,
- 2 λεμόνια σε φετούλες,
- 5-6 σκ. σκόρδο,
- ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο,
- αλατοπίπερο.
Οδηγίες
- Σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει, προσθέτουμε το σκόρδο σε φέτες και σβήνουμε με το τσίπουρο.
- Μεταφέρουμε σε πυρέξ, ρίχνουμε αλατοπίπερο, τα υπόλοιπα μυρωδικά και λίγο νερό.
- Στο τέλος απάνω σκορπάμε τις φέτες λεμονιού.
- Ψήνουμε 1 ώρα ,περίπου στον αέρα.
Σχόλια
Μια χαρά μου φάινεται το μυρωδάτο σου κατσικάκι!!!!Σε τι θερμοκρασία το ψήνεις;
Πολύ νόστιμη συνταγή για κατσικάκι!!
Το ψήνω στους 180β.,αέρα.Γίνεται πραγματικά πολύ νόστιμο!!Ευχαριστώ για τα σκουφάκια!!!
Να προσθέσω πως μπορούμε να συνεχίσουμε το ψήσιμο στην κατσαρόλα μας,χωρίς να προσθέσουμε νερό και μας βγει 'σούπα',να μας φύγουν και τ'αρώματα
γευστικοτατο το κατσικακι στη γαστρα και μαλιστα πρεπει να γινεται λουκουμι,μπραβο σου .
Μια χαρά λουκουμάκι είναι!
Ευχαριστώ Ηλιάννα!!!γίνεται πολύ νόστιμο!!