Kαραμελωμένα αχλάδια με ρόκα και μανούρι
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- 3 κ.σ. λευκό ξύδι
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 2 αχλάδια
- 150 γραμ. καρύδια και σύκα
- 1 ματσάκι ρόκα
- 150 γραμ. μανούρι
- Καθαρίζετε και κόβετε τα αχλάδια στα τέσσερα το καθένα
- Σε αντικολλητικό τηγάνι προσθέτετε το βούτυρο, το ξύδι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο
- Ρίχνετε τα αχλάδια και τα καρύδια μαγειρεύετε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα καφετί τα αχλάδια
- Πριν το τέλος προσθέτετε και τα σύκα κομμένα στα δύο
- Αφού έχετε πλύνει και στεγνώσει τα φύλλα της ρόκας τα τοποθετείτε σε πιάτο και από πάνω βάζετε τα αχλάδια
- Στη συνέχεια το τυρί και τέλος την σάλτσα με τα καρύδια και τα σύκα
Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε μπλε τυρί για πιο πικάντικη γεύση