Πρόσφατα σχόλια

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ




Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι

recipe image
Προστέθηκε απόbhsaria58, Δευτέρα, 25 Μάιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
none
Περιγραφή

Είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή και νηστίσιμη !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
Φτιάχνει
4-5 άτομα
  • 12 καθαρισμένα μέτρια καλαμαράκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 12 κ.γ. ρύζι Καρολίνα
  • 1 ποτ.κρ. λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά ταμπάσκο
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • ½ λεμόνι χυμό
  • 2 κ.σ. πολτό ή 1 φλ.ντομάτα σάλτσα (προαιρετικά)
  • Λάδι
  • Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
  1. Πλένετε τα καλαμαράκια, χωρίζετε το σώμα από τα πλοκάμια και αφήνετε το σώμα ολόκληρο.
  2. Αφαιρείτε τα πτερύγια.
  3. Σε ένα μπώλ ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, τα πτερύγια και τα σοτάρετε σε 5 κουταλιές λάδι.
  4. Προσθέστε το ρύζι και ανακατεύεται για 1 λεπτό ακόμη.
  5. Ρίξτε το μισό κρασί, το μισό μαϊντανό, μισό μάραθο, ταμπάσκο και τη 1 σκ.σκόρδο λιωμένη.
  6. Ρίξτε λίγο απο το ζωμό και λίγο αλάτι (προσοχή στο αλάτι γιατί εχει και ο ζωμός), βράστε για 1-2 λεπτά και σβήστε τη φωτιά.
  7. Αφήνετε να κρυώσει λίγο η γέμιση και μοιράζετε το μείγμα μέσα στις σακούλες των καλαμαριών(ένα γεμάτο κουταλάκι) και κλείστε τες με μια οδοντογλυφίδα.
  8. Ζεστάνετε 4 κουταλιές λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάλτε μέσα τα καλαμαράκια και τα πλοκάμια και σοτάρετε τα για 1 λεπτό ανακατεύοντας.
  9. Ρίξτε το υπόλοιπο κρασί, το υπόλοιπο ζεστό ζωμό, το υπόλοιπο σκόρδο, μαϊντανό, μάραθο, ταμπάσκο και το λεμόνι αν τα θέλετε άσπρα.
  10. Ρίξτε λίγο αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε το σκεύος και βράστε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου.
  11. Αν θέλετε όμως να τα κάνετε κοκκινιστά και να προσθέσετε τον πολτό ή την έτοιμη σάλτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
  • Eγώ βάζω περισσότερο ρύζι καμιά κουταλιά παραπάνω,και γίνεται πιο πολύ η γέμιση και τη ρίχνω χύμα και στην κατσαρόλα (γιατί αρέσει).
  • Γίνεται και σε γάστρα στο φούρνο.
Σχόλια
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 26 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote image
Πολύ ωραία συνταγούλα, Βησαρία!!!! Στο φούρνο πόση ώρα θέλει αλήθεια;
Περιμένω και με λαχτάρα την παραλλαγή με τα τυριά και πιπεριές!!!!!!!!
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 26 Μάιος 2009
Γράφω εδώ το σχόλιο της Bhsaria58 σχετικά με το χρόνο ψησίματος:
Για το ψήσιμο στο φούρνο,πάντα σε σκεπαστό σκεύος (τύπου γάστρας)χρειάζεται 35-45' λεπτά με αντιστάσεις πάνω-κάτω,αναλόγως το φούρνο και το πώς τρώτε το ρύζι,γιατί το καλαμάρι δεν θέλει πολύ ώρα ψήσιμο.
Σχόλιο από Margo , Τετάρτη, 27 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Νοστιμότατη συνταγή!
Σχόλιο από Ροδάνθη , Πέμπτη, 28 Μάιος 2009 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Μπράβο πολύ ωραία και παραδοσιακά .
Μεταφορά στην κορυφή