Φαρσαλιώτικος χαλβάς με καβουρντισμένα αμύγδαλα
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
1 / 2 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 φλ . νισεστέ
3 φλ . ζάχαρη
4 φλ . νερό
1 φλ . αμύγδαλα αποφλοιωμένα ή αμύγδαλα φιλέ ελαφρά καβουρντισμένα
8 κ . σ . ζάχαρη
Οδηγίες
Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός των 8 κ.σ. ζάχαρης και τα χτυπάμε καλά .
Παίρνουμε μία κατσαρόλα βαθειά και ανακατεύουμε τις 8 κ . ζάχαρης μέχρι να ροδίσει καλά σε δυνατό μάτι .
Ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα , χωρίς να ανησυχήσουμε όταν δούμε ότι η καραμέλα έχει κάνει σβόλους .
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο πυρέξ .
Ψήνουμε σε γκρίλ 15 λεπτά , μέχρι να δούμε ότι έπιασε μια κρούστα με φουσκαλίτσες .
Σχόλια
Πάντα ήθελα μια αυθεντική συνταγή για χαλβά φαρσάλων, αλλά όσες είχα διαβάσει δεν με έπειθαν για το αποτέλεσμα. Αυτή θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε όμως.
Μάικ, είναι φλιτζάνια και θα διορθωθεί. Πατάς μια φορά βαθμολόγηση και μόνο μία.
Πράγματι μας έλειπε αυτή η συνταγή...σευχαριστούμε!!!
να βαλω και εγω 5 σκουφακια για την ωραια αυτη συνταγη και αυριο αλλα 5
μπραβο Σοφια μου
Μπιάνκα μου στη συνταγή με τον χαλβά Φαρσάλων γράφεις στη βαθμολογία σου ''πάρε πέντε '' τί πέντε δεν ξέρω...χαχαχαχαχ .Γι αυτό κι εγώ σου στελνω άλλα πέντε....σκουφάκια.Είναι πολύ νόστιμη πιτούλα.Ότι μπαίνει στο τηγάνι γίνεται θεϊκό.
Nάνα μου δεν χρειάζεται παρά λίγα λεπτά η όλη διαδικασία.Γι αυτό θέλει και προσοχή να είναι όλα τα υλικά κοντά σας για να μην παρακαβουρντισθεί και μετά πικρίζει ο χαλβάς. Σήμερα ξανάφτιαξα με μιά παραλλαγη : έβαλα 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, αντί σπορέλαιο την ώρα που ανακάτευα όλα τα υλικά.Με αυτό το τρόπο έγινε λιγότερο γυαλιστερός αλλά.. είχε ωραία και ετσι γεύση. Οταν κάνετε κι εσείς, μπορείτε να δοκιμάσετε [προτροπή της Λιάνας]. Στο σερβίρισμα μπρείτε να πασπαλίσετε κανέλλα και καβουρντισμένο σουσάμι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Μαρία την κοντέσσα που μου έδωσε αυτή τη συνταγή και να της στείλω όλα τα σκουφάκια σας.
Σοφία, μια φορά να πατάς σε παρακαλώ, για βαθμολόγηση.
ακρηβως ετσι ειναι Νανα μου εσυ τι βαζης μεσα;λαδι ,σπορελαιο η βουτυρο;
Πάντως για να μην εχω αμφιβολία τον έκανα δύο φορές και με σπορελαιο και με βούτυρο και μου άρεσε ο τρόπος που γράφω την συνταγή ακριβ,ς.Δεν την αλλάζω... πριτσ χαχαχα
Ωραιότατο παραδοσιακό γλύκισμα!!
Απίθανος έγινε ο χαλβάς Sofoyleri! τον έκανα ,είναι εύκολος! έβαλα ηλιέλαιο ! είναι ελαφρύτερος από αυτόν με τον βούτυρο!
Η φωτογραφία από την Ε.Φ. που έφτιαξε τη συνταγή.

Ax μπραβο Margo μου...πάρε και απο μενα πέντε σκουφάκια..ολα δικά σου.Χαίρομαι που το εφτιαξες κι εσύ. τους φάγαμε τους φαρσαλιώτες.,,πάω να το φτιάξω κι εγω μιά και νηστευω.
Αχ λάθος εκανα Ε,Φ μου...και σε σενα αλλα πέντε...σκουφακια φυσικά χαχαχαχαχαχ.
.
Σofouleli Εχω τα υλικα μπροστα μου και ξεκινω ,φαινεται πολυ ωραια!!!!!!!!γι'αυτο 555555555555555
Χριστινάκι μου γελαω με τα 5άρια! Τελικά τον εφτιαξες, πετυχε;
5 κι άλλα 5 μόλις τον ξεφούρνισα και είναι τέλειος
μπράβο σου!!!!! Απα-πα-πα-πα δεν κρατιέμαι άλλο παιδιά βούρ για το ταψί φυσάω να κρυώσει γρήγορα χι-χι-χι-
τον εφτιαξα και εγω αλλα εβαλα βουτυρο!!
αλλα παντωςπολυ ευκολος!!
παλι μπραβο !
:-))
ΒΙΑΝΚΑ μου είναι ωραίος με βούτυρο αλλα δεν γίνεται ετσι γυαλιστερός και ελφρύς τον έκανα κι εγω αλλα κατέληξα με σπορέλαιο.
Έχω παραλειψει το εξης. οταν το αδειαζουμε στο ταψι το περιουουμε με λιγη ζάχαρη και μετα το ψηνουμε στο φουρνο.