Αυθεντικό παγωτό καϊμάκι
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 200 γρ καϊμάκι
- 150 γρ κρέμα γάλακτος με 30% λιπαρά
- 400 γρ γάλα με 3,5%ν λιπαρά
- 180 γρ ζάχαρη
- 3 κοφτά κουταλάκια γλυκού σαλέπι
- 10 κομματάκια μαστίχα
Οδηγίες
- Βάζουμε τη μαστίχα με 3 κ,σ. από τη ζάχαρη σε γουδί ή σε μπλέντερ και το χτυπάμε να γίνει σκόνη, όχι πολύ χτύπημα για να μην πικρίσει η μαστίχα.
- Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα το σαλέπι και την μαστίχα, ανακατεύουμε συχνά μέχρι το γάλα γίνει χλιαρό και αρχίζει να πήζει ελαφρά. Προσθέτετε το καϊμάκι και την κρέμα γάλακτος
- Ανακατεύουμε την κρέμα καλά και χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά και συνεχίζουμε πάντα το ανακάτεμα, αυτό θα μας πάρει στα 25 -30 λεπτά θέλει καλό ανακάτεμα, έτσι έχουμε μια κρέμα ωραία και όχι σβολιασμένη και καλά πηγμένη.
- Το παίρνουμε από την φωτιά το βάζουμε σε μια λεκάνη και αφήνουμε να κρυώσει, αν έχετε παγωτομηχανη το βάζουμε εκεί, αν όχι βάζουμε την κρέμα σε μπολ και μετά στη κατάψυξη και καθε 2 ωρες το βγαζουμε και το χτυπαμε με το μιξερ, αυτο θα το κάνουμε 3-4 φορές.
Σχόλια
Υπέροχη, μπράβο!!!
Tο καϊμάκι που το αγοράζουμε?
Και τι ακριβός είναι?....μπερδεύτηκα…
----εγώ ξέρω μόνο το παγωτό το έτοιμο
Το καϊμάκι είναι πολύ παχύ γάλα. Στην Αθήνα παλιά μπορούσες να το βρεις στο Σύνταγμα και στο Π. Φάληρο στα Gulluoglu, εκεί υπήρχε αυθεντικό καϊμάκι. Αν όμως δε βρεις, τότε μπορείς να αγοράσεις κρέμα γάλακτος με πολλά λιπαρά και να βάλεις. Στο Καρφούρ υπάρχει κρέμα γάλακτος με άπειρα λιπαρά νομίζω που δεν υπάρχει στα άλλα σούπερ μάρκετ. Αλλά και πάλι μια κρέμα γάλακτος από τα άλλα σούπερ μάρκετ να βάλεις πάλι καλό θα σου γίνει. Για το αυθεντικό όμως, μόνο καϊμάκι!
……Δεν το ήξερα …. .χίλια ευχαριστώ…..
ΩΡΑΙΟ φαινεται αλλα θέλω να μάθω και το σαλέπι τι ειναι και απο που το παιρνω πειτε μου για να παω να παρω τα υλικά. ευχαριστω!
Sofouleli,διάβασα κάπου ότι σαλέπι σκόνη βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ!
Το σαλέπι αυτό των σούπερ μάρκετ είναι ρόφημα, μείγμα έτοιμο για να το κάνεις ρόφημα, δεν είναι αυτό το σαλέπι που βάζουμε στο καϊμάκι. Το σαλέπι το παίρνεις εδώ στην Αθήνα ή τον Πειραιά στα μεγάλα μπαχαράδικα.....εγώ το παίρνω απο την Ευριπίδου από το μπαχάρ ή σε κάποιο απο εκεί κοντά, είναι αρκετά ακριβό θα έλεγα (γύρω στα 100 το κιλό) αλλά η μικρή ποσότητα δεν κοστίζει τόσο για το αποτέλεσμα που θα σου δώσει αυτό το παγωτό.