Σχεδόν τις μισές τις κόβουμε σε κομματάκια και βάζουμε το χυμό του λεμονιού, 60 γρ. ζάχαρη άχνη και 4 κ.σ. λικέρ από πορτοκάλι.
Τα βάζουμε στο μούλτι να γίνουν πολτός
Τις υπόλοιπες φράουλες τις κόβουμε σε φέτες.
Χτυπάμε με το μίξερ το Μασκαρπόνε με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, το γιαούρτι και το λικέρ πορτοκαλιού να αφρατέψει.
Χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την προσθέτουμε στο μείγμα μας ανακατεύοντας ελαφρά.
Τώρα παίρνουμε μια γυάλινη τετράγωνη ή οβάλ φόρμα (ή πυρέξ) και ντύνουμε τον πάτο με τα μπισκότα και βάζουμε τον πουρέ φράουλας, μετά την κρέμα μασκαρπόνε και τις φέτες φράουλας και επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με την κρέμα και στολίζουμε με ολόκληρες φράουλες και την σοκολάτα.
Το βάζουμε στο ψυγείο έως να το σερβίρουμε
Εγώ το σερβίρω σε ποτήρια.
Αν θέλετε αντί σε φόρμα το φτιάχνετε κατευθείαν σε ποτήρια, έτσι είναι ατομικό και μπορείτε να το κάνετε για μπουφέ !