Χοιρινό φιλέτο με κρεμμυδάκια

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια γρήγορη λύση για το τραπέζι της Κυριακής ή τον μπουφέ.

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • 3 ψαρονέφρια
  • 6 φέτες προσούτο ή ζαμπόν (προαιρ.)
  • 6 κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
  • Λίγο λάδι
  • Μισή κούπα κονιάκ
  • Μισή κούπα κόκκινο κρασί
  • 3 κ.σ. πράσινο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο φρ.ή ¼ κ. γλ. Ξερό.
  • Μισή κούπα ζωμό λαχανικών (ή κνορ)
  • Αλάτι πιπέρι
Οδηγίες

  1. Χαράζω το καθένα φιλέτο κάθετα, χωρίς να το κόψω πέρα- πέρα, ώστε να μένει ενωμένο.
  2. Τα  αλατοπιπερώνω και τα σοτάρω στο λάδι από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνω και τα κρεμμυδάκια με το προσούτο, καθώς και το πιπέρι.
  4. Σβήνω με το κονιάκ και στη συνέχεια με το κρασί και το ξύδι.
  5. Ρίχνω τη ζάχαρη και το δεντρολίβανο με το ζωμό.
  6. Αφήνουμε να ψηθεί κανένα 10 λεπτο και ελέγχομε το αλάτι (με προσοχή)

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Στην προκειμένη περίπτωση δεν έβαλα προσούτο αλλά και πάλι έγινε νόστιμο.