Μους με Κυδώνι

recipe image
Προστέθηκε από ΝΤΙΝΑ, Δευτέρα, 19 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά

Για τη μους

  • 200 γραμμ. Ανθότυρο η Ρικότα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 80 γραμμ. ζάχαρη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος

Κυδώνι πελτέ

  • Κυδώνια
  • Ζάχαρη
  • Νερό
  • Χυμό λεμονιού
  • Βανίλια
Οδηγίες
  1. Βάζουμε στο μίξερ το ανθότυρο, το λεμόνι, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε σιγά- σιγά την κρέμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  3. Φορμάρουμε σε κουπάτ, αφού έχουμε στρώσει  με φιλέ αμυγδάλου  και αφήνουμε στο ψυγείο.
  4. Μόλις πήξει καλά, ξεφορμάρουμε και απλώνουμε το πελτέ κυδώνι στην επιφάνεια, γαρνίροντας με φιλέ αμυγδάλου

Κυδώνι πελτέ

  1. Πλένετε τα κυδώνια, τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε  κομμάτια
  2. Τα βάζετε όλα, μέσα σε κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό
  3. Προσθέτετε μια κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού και τα βράζετε μέχρις ότου μαλακώσουν.
  4. Βάζετε επάνω σε λεκάνη ένα τρυπητό και στρώνετε μέσα ένα τουλπάνι.
  5. Αδειάζετε μέσα τα βρασμένα κυδώνια  με το χυμό και τα αφήνετε να στραγγίσουν μερικές ώρες.
  6. Τα πιέζετε ελαφρά για να μη θολώσει ο χυμός.
  7. Μετράτε το χυμό με φλιτζάνι τσαγιού
  8. Τον βράζετε σε δυνατή φωτιά επί 3 λεπτά και προσθέτετε ¾ του φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη για κάθε φλιτζάνι τσαγιού χυμό.
  9. Ανακατεύετε μέχρις ότου λιώσει η ζάχαρη και αφήνετε το σιρόπι να βράσει σε δυνατή φωτιά επί 15 λεπτά.