-
Πλένετε τα κυδώνια, τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε κομμάτια
-
Τα βάζετε όλα, μέσα σε κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό
-
Προσθέτετε μια κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού και τα βράζετε μέχρις ότου μαλακώσουν.
-
Βάζετε επάνω σε λεκάνη ένα τρυπητό και στρώνετε μέσα ένα τουλπάνι.
-
Αδειάζετε μέσα τα βρασμένα κυδώνια με το χυμό και τα αφήνετε να στραγγίσουν μερικές ώρες.
-
Τα πιέζετε ελαφρά για να μη θολώσει ο χυμός.
-
Μετράτε το χυμό με φλιτζάνι τσαγιού
-
Τον βράζετε σε δυνατή φωτιά επί 3 λεπτά και προσθέτετε ¾ του φλιτζανιού τσαγιού ζάχαρη για κάθε φλιτζάνι τσαγιού χυμό.
-
Ανακατεύετε μέχρις ότου λιώσει η ζάχαρη και αφήνετε το σιρόπι να βράσει σε δυνατή φωτιά επί 15 λεπτά.