Κόκκινο Κρασί Μαρμελάδα-Ζελέ

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Σάββατο, 17 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 400 γρ. κόκκινο κρασί
  • 350 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 σφηνάκι ρούμι  ή 8 σταγόνες εσάνς ρούμι
  • 1 πακέτο ζάχαρη με πηκτίνη
  • 1 ξυλάκι αρκετά μεγάλο και σε κομματάκια σπασμένο, κανέλλα
  • 8 καρφάκια γαρύφαλλα
  • λίγο κάρδαμο
Οδηγίες

 

  1. Βάζουμε το κρασί σε μια κατσαρόλα
  2. Τυλίγουμε τα μπαχαρικά σε ένα τούλι, το δένουμε καλά και τα ρίχνουμε στο κρασί
  3. Ρίχνουμε και το Ρούμι, τα αφήνουμε για 30 λεπτά, προσθέτουμε και την ζάχαρη και βράζουμε με τις οδηγίες που γράφει στο χαρτάκι της ζάχαρης
  4. Κανονικά είναι 4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά
  5. Όταν βράσει βγάζουμε το τούλι και ρίχνουμε τον ζελέ μας σε βαζάκια
  6. Τα κλείνουμε καλά, τα αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά τα γυρίζουμε ανάποδα, δηλαδή το καπάκι να ακουμπάει στο τραπέζι
  7. Έτσι σφραγίζεται το βάζο και δεν μπορεί να πάρει αέρα και να μας μουχλιάσει η μαρμέλαδα ή το ζελέ μας
  8. Όταν κρυώσει καλά το φυλάμε έτσι όπως είναι ανάποδα, σε κρύο μέρος
αν δεν βρητε ζαχαρη με πικτινη να βαλετε την ασπρη ζαχαρη την κανονικη και 1 φακελακι Πικτινη μεσα το ιδιο ειναι θα την βρητε στα Σουπερ μαρκετ
Λίγα μυστικά ακόμα