Τούρτα Πορτοκαλιού

recipe image
Προστέθηκε από marianta, Παρασκευή, 09 Οκτώβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Λατρεύω τα γλυκά που έχουν γεύση φρούτων, ειδικά όταν είναι στην εποχή τους. Εύκολη, γρήγορη και πολύ δροσερή η συγκεκριμένη τούρτα συνοδεύει τον απογευματινό μας καφέ αλλά προσφέρεται και σαν επιδόρπιο μετά από ένα απολαυστικό γεύμα !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Παντεσπάνι

  • 6 αυγά
  • 1 1/3 κούπα ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 της κούπας νερό
  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες

Σιρόπι

  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Κρέμα

  • 2 ερμόλ
  • 1 συσκευασία φρουί ζελέ (2 φακελάκια) με γεύση πορτοκάλι
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
  1. Πρώτα ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, με τη διαφορά ότι αντί για 4 ποτήρια νερό βάζουμε 3.
  2. Το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά και ξεκινάμε το παντεσπάνι.
  3. Χτυπάμε τ ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  4. Σε άλλο σκεύος, χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ και με πολύ απαλές κινήσεις και με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε τη μαρέγκα.
  6. Βάζουμε το παντεσπάνι σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς, 30 έως 40 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.
  7. Βράζουμε για δέκα λεπτά σε μέτρια ταχύτητα τη ζάχαρη, το νερό και το ξύσμα, για το σιρόπι.
  8. Χτυπάμε το ερμόλ με τη ζάχαρη άχνη για πέντε λεπτά και προσθέτουμε το παγωμένο ζελέ.
  9. Όταν ψηθεί το παντεσπάνι το αφήνουμε μισή ώρα να κρυώσει και μετά το κόβουμε σε δύο κομμάτια.
  10. Βάζουμε το πρώτο κομμάτι σ’ ένα δίσκο, το σιροπιάζουμε και προσθέτουμε τη μισή περίπου κρέμα.
  11. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και ψιλοκομμένα κομματάκια γλυκό πορτοκάλι καθώς και ψηφίδες σοκολάτας.
  12. Καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε με προσοχή και καλύπτουμε την τούρτα με την υπόλοιπη κρέμα.
  13. Γαρνίρουμε όπως μας αρέσει.
Λίγα μυστικά ακόμα

Το ζελέ καλό θα ήταν να το έχουμε φτιάξει από την προηγούμενη μέρα για να έχει πήξει καλά όταν το ενσωματώσουμε με το ερμόλ