Για τα χωνάκια
Θα γίνουν σαν τα κορνέ που πουλούν τα ζαχαροπλαστεία, αλλά σε μικρότερο μέγεθος.
Θα χρειαστούμε:
-
1 φύλλο σφολιάτα που θα το ανοίξουμε λίγο με τον πλάστη.
-
Θα το κόψω σε λωρίδες των 2 εκατ. πλάτος και μήκους περίπου 30 εκατ.
-
Τα βάζω στο ταψί και τα αλείφω με γάλα ή αραιωμένο αυγό.
-
Τα ψήνω στους 200ο πάνω- κάτω για 20 λεπτά περίπου.
-
Όταν τα βγάλω από το φούρνο, τα αφήνω για λίγο να κρυώσουν και αφαιρώ το μεταλλικό χωνάκι.
-
Φτιάχνω την κρέμα και τα γεμίζω κατά τα 2/3 και συμπληρώνω με σαντιγί
Κρέμα λεμονιού
-
1/3 της κούπας ζάχαρη
-
3 κ.σ. κορν φλάουρ, (για σφικτό μείγμα)
-
1 κούπα γάλα
-
1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού ή και παραπάνω
-
2 κ. σ. χυμό λεμονιού
-
1 κ.σ. βούτυρο
-
2 κρόκους χτυπημένους μόλις δέσει η κρέμα
-
1 κούπα κρέμα γάλακτος με 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη χτυπημένη σε σαντιγί.
-
( Παραλλαγή στην κρέμα είναι να βάλουμε 1/3 της κούπας χυμό λεμόνι, 2/3 γάλα, αλλά μια κούπα ζάχαρη)