Κορμός Τροπικάνα

recipe image
Προστέθηκε από ΝΤΙΝΑ, Σάββατο, 26 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Μια αλλιώτικη γεύση !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Παντεσπάνι

  • 2 φλιτζ. Φαρίνα
  • 3 κουταλιές Βιτάμ
  • 3 αβγά
  • μισό φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 1/2 κουταλιές κακάο
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

 

Κρέμα Τροπικάνα

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 2 μάνγκο
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 2-3 φύλλα ζελατίνης
  • 50 γρ. λευκό κρασί
Οδηγίες
  1. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα βάζουμε σε δύο μπολ.
  2. Με το αναδευτήρι των αβγών, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και μόλις φουσκώσει, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, ανακατεύοντας διαρκώς
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη Φαρίνα και το μπέικιν, κοσκινισμένα, το κακάο, τη βανίλια και ανακατεύουμε έως ότου απορροφηθούν, οπότε ρίχνουμε το βιτάμ λιωμένο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε έως ότου γίνει το μείγμα λείο
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC,  στρώνουμε τη λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα, φροντίζοντας να το απλώσουμε ομοιόμορφα έτσι ώστε το πάχος του να είναι περίπου 1,5 εκατοστό.
  5. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.
  6. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα με μάνγκο
  7. Κόβουμε τα μάνγκο σε μικρά κομμάτια ,τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το κρασί τη ζάχαρη και τα φύλλα της ζελατίνας μαλακωμένα.
  8. Τα βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το κρασί ανακατεύοντας συνέχεια
  9. Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ το πολτοποιούμε και το αφήνουμε να κρυώσει
  10. Κατόπιν προσθέτουμε την σαντιγί ανακατεύοντας
  11. Αφήνουμε το μείγμα τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο
  12. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά για να κρυώσει, μετά το αναποδογυρίζουμε επάνω σε ένα άλλο κομμάτι λαδόκολλας,  βγάζουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα και με μια σπάτουλα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την κρέμα
  13. Κατόπιν το τυλίγουμε σε ρολό και όσο είναι ακόμη χλιαρό το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
  14. Αφού το βγάλουμε από το ψυγείο, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε
Λίγα μυστικά ακόμα