Κερασόπιτα ευωδιαστή

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 5 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά

Παντεσπάνι

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4  αυγά
  • 2 κ,γ μπέικιν
  • 2 βανίλιες


Κρέμα

  • 625 ml γάλα
  • 2 σακουλάκια  άνθος αραβοσίτου κρέμα, από αυτή που βράζουμε
  • 400 γρ. γιαούρτι  με όλο της το λίπος
  • 2  κρόκους
  • 2 βάζα κεράσι  κομπόστα
  • 2 πακέτα  ζελέ σε κόκκινο χρώμα
Οδηγίες
  1. Στο ταψί της κουζίνας βάζουμε λαδόχαρτο
  2. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  3. Κάνουμε το παντεσπάνι με τα υλικά του
  4. Βάζουμε το χυλό στο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά
  5. Ανακατεύουμε το άνθος με λίγο γάλα και 4 κ,σ ζάχαρη
  6. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε  σε μια κατσαρόλα  να πάρει βράση, ρίχνουμε το άνθος ανακατεύουμε καλά  να γίνει μια κρέμα
  7. Όταν βράσει λίγο, το παίρνουμε από την φωτιά  και ανακατεύουμε να μην σβολιάσει
  8. Όταν είναι χλιαρό, ρίχνουμε το γιαούρτι και τους κρόκους
  9. Με την κρέμα αλείφουμε το παντεσπάνι
  10. Στραγγίζουμε τα κεράσια και τα βάζουμε επάνω στην κρέμα
  11. Ψήνουμε για 15 λεπτά
  12. Αφήνουμε να κρυώνει και με τον χυμό από τα κεράσια, κάνουμε τον ζελέ και αλείφουμε την επιφάνεια από το γλυκό μας
  13. Καλό είναι να το φτιάξετε μια μέρα πιο πριν και μετά να το σερβίρετε


Λίγα μυστικά ακόμα