Ψωμάκι Φθινοπωρινό

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Άλλες κατηγορίες
  • 1000 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερήή 25 γρ. φρέσκια
  • 650 γρ.νερό
Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, τα κάνουμε μια ζύμη και την βάζουμε για 12 ώρες στο ψυγείο
  2. Κάνουμε ένα ψωμί, το ψεκάζουμε λίγο με νερό και ρίχνουμε επάνω σπόρους ή το αλευρώνουμε λίγοήκαι δύο
  3. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά, έως και 50 λεπτά
  4. Ενδιάμεσα,ανοίγουμε τον φούρνο και το ψεκάζουμε καιέτσι παίρνει ένα ωραίο χρώμα και η κόρα του γίνετε τραγανή
  5. Μπορούμε και έως 15 μέρες να κρατήσουμε την ζύμη στο ψυγείο
  6. Όσες περισσότερες μέρες μένει η ζύμη στο ψυγείο, τόσο πιο αφράτο γίνετε το ψωμί