Μπισκοτάκια Μιμουά

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 8 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Νοστιμότατα μπισκοτάκια για όλες τις ώρες!
Συστατικά
  • 300 γρ βούτυρο
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ . νισεστέ
  • 1 ½ κούπας γάλα
  • 1 μυτούλα από το μαχαίρι αλάτι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 500 γρ . αλεύρι περασμένο από την σίτα
  • 100 γρ . κουβερτούρα
  • λίγο βούτυρο για το ταψί
Οδηγίες

  1. Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί
  2. Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη άχνη και το νισεστέ και τα χτυπάμε με το μίξερ , αλλά όχι να αφρατέψει
  3. Ρίχνουμε 1 κούπα γάλα , το αλάτι και το ξύσμα
  4. Στο τέλος το κοσκινισμένο αλεύρι
  5. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε μόνον αν η ζύμη είναι σφιχτή και δεν μπορεί να βγει από την σακούλα του κορνέ
  6. Ανάβουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
  7. Βάζουμε την ζύμη σε σακούλα για κουλουράκια και κάνουμε S ή Ο
  8. Τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 10 λεπτά μόνον , να πάρουν ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα
  9. Ζεσταίνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε μόνον τις άκρες από τα μπισκοτάκια
  10. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν