Φθινοπωρινή έκπληξη

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Τετάρτη, 02 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Mια διαφορετική μηλότουρτα με λικέρ αυγού!!!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 αυγά
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 110 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
  • 70 ml. λικέρ αυγό
  • 170 ml. λικέρ αυγού
  • 800 γρ. ξυνόμηλα
  • 150 ml. χυμό μήλου
  • ½ κουταλάκι κανέλλα
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου για βράσιμο, βανίλια
  • 250 ml. γάλα
  • 2 φύλλα ζελατίνης
Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο, με 110 γρ. ζάχαρη, 1 πακέτο βανιλίνη και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνουμε και τα αυγά ένα -ένα.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε, ρίχνουμε σταδιακά και 70 ml. από το λικέρ.
  4. Βάζουμε την ζύμη μας σε μια φόρμα (26 cm) με λαδόκολλα και την ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει το παντεσπάνι.
  6. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.
  7. Με 20 γρ. ζάχαρη, 75 ml. από τον χυμό μήλου, την κανέλλα και την βανίλια βράζουμε για 5 λεπτά.
  8. Το ένα φακελάκι κρέμας το διαλύουμε στα άλλα 75 ml. χυμού και το ρίχνουμε στα βρασμένα μήλα.
  9. Το αφήνουμε 1-2 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά να βράσει
  10. Τα μήλα να είναι μαλακά, αλλά να μην έχουν λιώσει.
  11. Την βάζουμε σε ένα μπωλ και αφήνουμε να κρυώσει η κρέμα.
  12. Βάζουμε σε κρύο νερό την ζελατίνη να μαλακώσει.
  13. Ανακατεύουμε 250 ml. γάλα και 50 γρ. ζάχαρης με το άλλο φακελάκι άνθος αραβοσίτου, το βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 100 ml. από το λικέρ.
  14. Βάζουμε την ζελατίνη σε χαμηλή φωτιά να λιώσει και ρίχνουμε μερικές κουταλιές από την κρέμα (να έχει κρυώσει ) και συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσει όλη η κρέμα.
  15. Βάζουμε ένα δαχτυλίδι γύρω από το παντεσπάνι και ρίχνουμε το μείγμα με τα μήλα.
  16. Απλώνουμε την κρέμα από πάνω.
  17. Αφήνουμε το γλυκό μερικές ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα να κρυώνει.
  18. Σερβίρετε με σαντιγί και κομμάτια σοκολάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για λικέρ αυγού μπορεί να μπει λικέρ κρέμα σοκολάτα.