Η Κολοκυθόπιτα της Αλέκας

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Τρίτη, 01 Σεπτέμβριος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Μια νόστιμη πίτα με κίτρινη κολοκύθα φτιαγμένη!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 2.500 γρ. κολοκύθι κίτρινο, καθαρισμένο και τριμμένο χονδρό
  • Κάνουμε φύλλο δικό μας, ή αγοράζουμε έτοιμο, μισό κιλό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ,γ κανέλλα
  • 1 κούπα καρύδια χονδροαλεσμένα
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1 βανίλια
  • λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
Οδηγίες

  1. Καθαρίζουμε το κολοκύθι και το τρίβουμε στο χονδρό του τρίφτη
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κολοκύθι και αφήνουμε λίγο να βράσει
  3. Ρίχνουμε και την ζάχαρη έως να πήξει, ρίχνουμε και το λάδι και αφήνουμε να βράσει και να φύγουν τα υγρά του
  4. Το αφήνουμε να κρυώσει
  5. Προσθέτουμε και τα άλλα υλικά
  6. Αλείφουμε ένα ταψί, παίρνουμε ένα- ένα φύλλο, το αλείφουμε με λίγο λάδι, βάζουμε λίγη γέμιση, το τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε στο ταψί
  7. Συνεχίζουμε με τα άλλα φύλλα.
  8. Όταν τελειώσουμε τα λαδώνουμε ή τα βουτυρώνουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα
  9. Τα πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα