Κολοκυθόπιτα

recipe image
Προστέθηκε από Αλεξάνδρα, Πέμπτη, 27 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 4 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 1/2 κιλού φύλλο κρούστας
  • 1 1/2 κιλού κίτρινο κολοκύθι έτοιμο μαλακωμένο και πολύ καλά στημένο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά κανέλλα
  • 1/2 κούπας εκλεκτό σπορέλαιο
  • 3/4 κούπας εκλεκτό σπορέλαιο για το άλλειμα των φύλλων
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • κανέλλα για το πασπάλισμα
Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε σε μπολ το κολοκύθι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το 1/2 κούπας ηλιέλαιο.
  2. Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο
  3. Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το μισό απο κάθε φύλλο και διπλώνουμε το άλλο μισό πάνω σ'αυτό.
  4. Βουτυρώνουμε πάλι την επιφάνεια και απλώνουμε γέμιση.
  5. Τυλίγουμε σε μπαστούνι και στη συνέχεια σχηματίζουμε σπιράλ.
  6. Εγώ πριν τυλίξω σε σπιράλ, βουτυρώνω το μπαστουνάκι και γύρω- γύρω, έτσι ώστε να πάει βούτυρο παντού και να ψηθεί όμορφα η πίτα.
  7. Σχηματίζουμε με τα μπαστούνια ένα μεγάλο σπιράλ τυλίγοντάς τα μέσα σε ταψί 35 εκ.
  8. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα στους 180 βαθμούς περίπου 1 ώρα να ροδίσει καλά.
  9. Ζεστή ή κρύα είναι τέλεια, πασπαλισμένη με άχνη και κανέλα.