Ανάμεικτα λαχανικά τουρσί
Προστέθηκε από ΝΤΙΝΑ, Δευτέρα, 24 Αύγουστος 2009
Μέση βαθμολογία / 5
3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Ένας γευστικός τρόπος για να διατηρήσετε τα λαχανικά σας !
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
- Κουνουπίδι, τα λουλουδάκια μόνο
- Φασολάκια
- Κρεμμυδάκια κοκκάρι
- Καρότα σε ροδέλες
Οδηγίες
- Πλένετε μικρά κλωναράκια από κουνουπίδι , τα πασπαλίζετε με αλάτι. Το σκεπάζετε και αφήνετε 24 ώρες και το στραγγίζετε
- Καθαρίζετε φασολάκια και κρεμμυδάκια. Κόβετε αγγουράκια σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Καθαρίζετε μερικά καρότα και τα κόβετε.
- Τα ρίχνετε σε νερό που βράζει. Προσθέτετε αλάτι, μια κουταλιά της σούπας σε κάθε ένα κιλό νερό. Τα αφήνετε να βράσουν επί 5 λεπτά, τα στραγγίζετε καλά και τα σκεπάζετε με βραστό ξύδι .
- Το βραστό ξύδι: Βράζετε επί 20 λεπτά 8 φλιτζάνια τσαγιού άσπρο ξύδι με 25 γρμ πιπέρι ακοπάνιστο, 50 γρμ πιπερόριζα ακοπάνιστη και 2 μικρές κόκκινες πιπεριές
- Το στραγγίζετε και το ρίχνετε ζεστό επάνω στα λαχανικά