Tiramisu με μήλα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Τετάρτη, 19 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Ένα τιραμισού αλλιώτικο από τα συνηθισμένα και με προσθήκη μήλου!
Συστατικά
  •     150  γρ μπισκότα σαβαγιαρ
  •     4 κ,σ λικέρ καλβαδος - Calvados ή κονιάκ
  •     6 κ,σ Χυμό μήλου
  •     1 μήλο
  •     250   γρ φρέσκια μυζήθρα
  •     250   γρ τυρί μασκαρπονε
  •     125 γρ γάλα
  •     2 βανίλιες
  •     1 κ.σ. μέλι ή ζάχαρη
  •     Κομπόστα μήλου ή γλυκό μήλο λίγο αλεσμένο στο μουλτι.
  •     κακάο ή τρούφα για γαρνίρισμα
Οδηγίες
  1.     Ανακατεύουμε το λικέρ με τον χυμό μήλου.    Βουτάμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα στενόμακρο πυρέξ.
  2.     Τρίβουμε στον τρίφτη το μήλο και το ανακατεύουμε με την κομπόστα μήλο.    Βάζουμε το μισό  επάνω στα μπισκότα.
  3.     Ανακατεύουμε τη μυζήθρα, τις βανίλιες με το τυρί μασκαρπονε , το γάλα και το μέλι.
  4.     Στρώνουμε το μισό επάνω στο μήλο, ξανά μια στρώση μπισκότα μήλο- κρέμα.
  5.     Το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  6.     Το πασπαλίζουμε με την τρούφα ή το κακάο ή με μπισκότα τριμμένα και ζάχαρη άχνη
Λίγα μυστικά ακόμα


Μια διαφορετική παρουσίαση!