Ντοματόρυζο με φέτα στο Φούρνο

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 16 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή με ρύζι.

Συστατικά
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες καθαρισμένες και χωρίς σπόρους και  φλούδα
  • 6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε κύβους
  • 1 κούπα λάδι
  • 500 γρ ρύζι
  • 3 πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 1 /2 μάτσο μαϊντανό κομμένο
  • 100 γρ φέτα θρυμματισμένη
Οδηγίες
  1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  2. Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους,
  3. Αλείφουμε ένα πυρέξ με ελαιόλαδο και λίγο νερό, βάζουμε τις μισές ντομάτες και τις αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και το μισό απο το σκόρδο και τις πιπεριές
  4. Ανακατεύουμε το ρύζι με τον μαιδανό, βάζουμε το μισό επανω στις ντομάτες και ρίχνουμε το λάδι.
  5. Βάζουμε τις υπόλοιπες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε.
  6. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο ρυζι με τον μαϊντανό και τελειώνουμε με το σκόρδο και τις πιπεριές.
  7. Ρίχνουμε και την φέτα και τέλος ριχνουμε και το νερό μέχρι να  σκεπαστεί το ρύζι
  8. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν χρειαστεί λίγο νερό ακόμη, βάζουμε όταν ψήνεται το φαγητό.