Μηλόπιτα με pasta frolla

recipe image
Προστέθηκε από ΝΤΙΝΑ, Σάββατο, 08 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες

Ζύμη pasta frolla

  • 2 φλ.τσαγιού αλεύρι
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 2/3 φλ. Βιτάμ
  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 1 κροκάδι
  • 1 κουταλιά σούπας κονιάκ

Γέμιση

  • 6 μήλα πράσινα καθαρισμένα και κομμένα σε 8 κομμάτια το καθένα
  • 2 κ.σ βούτυρο
  • 3 κ.σ μαύρη ζάχαρη
  • 150 γρ. μπισκότα
  • κανέλλα
Οδηγίες
  1. Υγραίνουμε το μίγμα αλεύρου και ζάχαρης με τα αυγά και το κονιάκ, αφού τα χτυπήσουμε λίγο με τον αυγοδάρτη
  2. Μαζεύουμε τη ζύμη τη ζυμώνουμε ελαφρά, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο για μια ώρα
  3. Στρώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι
  4. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μήλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να καραμελώσουν
  5. Στρώνουμε τα μήλα πάνω από την ζύμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30  περίπου λεπτά  σε προθερμασμένο φούρνο
  6. 5 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος, σκορπίζουμε πάνω από την τάρτα μας  τα μπισκότα,  αφού πριν  τα έχουμε λιώσει στο μίξερ
Λίγα μυστικά ακόμα