Τσουρεκάκια με κανέλλα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 02 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Απίθανα τσουρέκια, λουλουδένια!
Συστατικά

Για την ζύμη

  •     500 γρ. αλεύρι
  •     40 γρ. μαγιά φρέσκια
  •     50 γρ. ζάχαρη
  •     1 κ.γ. κάρδαμο σκόνη
  •     1 πρέζα αλάτι
  •     200 γρ. γάλα ζεστό
  •     2 αυγά
  •     4 κ.σ. ηλιέλαιο

Για τη γέμιση

  •     50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  •     90 γρ. ζάχαρη
  •     1 κ.σ. κανέλλα

Για το άλειμμα

  •     1 αυγό
  •     αμύγδαλα κομμένα σε φιλέτα
Οδηγίες

  1. Σε μια λεκάνη του μίξερ, βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το γάλα και την μαγιά.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε μέσα την μαγιά
  3. Την προσθέτουμε στο αλεύρι και με το γάντζο του μίξερ τα ανακατεύουμε για 10 λεπτά έως να ξεκολλάει η ζύμη από την λεκάνη
  4. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο αλεύρι ακόμα.
  5. Βάζουμε μια μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει καλά.
  6. Μετά το ζυμώνουμε λίγο, αλλά πολύ απαλά, και το μοιράζουμε στα 2.
  7. Λιώνουμε το βούτυρο και αναμειγνύουμε την ζάχαρη με την κανέλλα.
  8. Ανάβουμε τον φούρνο στους 225 βαθμούς.
  9. Ανοίγουμε ένα φύλλο λεπτό και με ένα πινέλο το αλείφουμε με το βούτυρο και ρίχνουμε και την μισή ζάχαρη και κανέλλα.
  10. Τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ένα ρολό.
  11. Κόβουμε λίγο φαρδιά κομμάτια (5 πόντους το κάθε ένα).
  12. Παίρνουμε ένα κομμάτι, το πατάμε με το χερούλι μιας ξύλινης κουτάλας στην μέση.
  13. Τα αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε τα αμύγδαλα.
  14. Τα βάζουμε στο ταψί σε μια λαδόκολλα.
  15. Τα αφήνουμε για λίγο και τα ψήνουμε στους 225 βαθμούς για 10 λεπτά.