Τσουρεκάκια με κανέλλα
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 02 Αύγουστος 2009
Μέση βαθμολογία 



/ 5
2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Απίθανα τσουρέκια, λουλουδένια!
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Για την ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι
- 40 γρ. μαγιά φρέσκια
- 50 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κάρδαμο σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. γάλα ζεστό
- 2 αυγά
- 4 κ.σ. ηλιέλαιο
Για τη γέμιση
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 90 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. κανέλλα
Για το άλειμμα
- 1 αυγό
- αμύγδαλα κομμένα σε φιλέτα
Οδηγίες

- Σε μια λεκάνη του μίξερ, βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το γάλα και την μαγιά.
- Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε μέσα την μαγιά
- Την προσθέτουμε στο αλεύρι και με το γάντζο του μίξερ τα ανακατεύουμε για 10 λεπτά έως να ξεκολλάει η ζύμη από την λεκάνη
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο αλεύρι ακόμα.
- Βάζουμε μια μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει καλά.
- Μετά το ζυμώνουμε λίγο, αλλά πολύ απαλά, και το μοιράζουμε στα 2.
- Λιώνουμε το βούτυρο και αναμειγνύουμε την ζάχαρη με την κανέλλα.
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 225 βαθμούς.
- Ανοίγουμε ένα φύλλο λεπτό και με ένα πινέλο το αλείφουμε με το βούτυρο και ρίχνουμε και την μισή ζάχαρη και κανέλλα.
- Τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ένα ρολό.
- Κόβουμε λίγο φαρδιά κομμάτια (5 πόντους το κάθε ένα).
- Παίρνουμε ένα κομμάτι, το πατάμε με το χερούλι μιας ξύλινης κουτάλας στην μέση.
- Τα αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε τα αμύγδαλα.
- Τα βάζουμε στο ταψί σε μια λαδόκολλα.
- Τα αφήνουμε για λίγο και τα ψήνουμε στους 225 βαθμούς για 10 λεπτά.