Τούρτα με μήλα Φλωρεντίνα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 02 Αύγουστος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή Μηλότουρτα με τραγανή επικάλυψη φλωρεντίνα.
Συστατικά
  • 300 γρ. σφολιάτα
  • 4 κ. σ. φουντούκια αλεσμένα
  • 800 γρ. μήλα σε λεπτές φέτες
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 1 βανίλια
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος

Κρούστα Φλωρεντίνα

  • 75 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 5 κ.σ. γάλα
  • 100 γρ. αμύγδαλα φιλαρισμένα
Οδηγίες

  1. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το βάζουμε σε μια φόρμα με στεφάνι και ντυμένη με λαδόχαρτο και προσπαθούμε και τα πλαϊνά να έχουν φύλλο.
  2. Το τρυπάμε με ένα πιρούνι.
  3. Ρίχνουμε τα αλεσμένα φουντούκια.
  4. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  5. Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί, ρίχνουμε τα μήλα, τα αφήνουμε για λίγο, μετά ρίχνουμε 30 γρ ζάχαρη και τα βράζουμε για μόνο 5 λεπτά.
  6. Τα αφήνουμε να κρυώνουν.
  7. Προσθέτουμε στα μήλα τις σταφίδες με λίγο κονιάκ μουσκεμένες.
  8. Βάζουμε τα μήλα επάνω στα αλεσμένα φουντούκια.
  9. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  10. Χτυπάμε τα αυγά με 20 γρ ζάχαρη και την βανίλια να αφρατέψουν
  11. Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος, χτυπάμε για λίγο και ρίχνουμε την κρέμα μέσα στην φόρμα (επάνω στα μήλα) και ψήνουμε το γλυκό για 20 λεπτά.
  12. Στο μεταξύ, βάζουμε το βούτυρο, ζάχαρη, βανίλια και γάλα να βράσουν.
  13. Ρίχνουμε τα φιλέ αμύγδαλα, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  14. Μετά από 20 λεπτά βγάζουμε το γλυκό και ρίχνουμε παντού επάνω στην επιφάνεια του γλυκού, το μίγμα με τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά
  15. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.