Τούρτα με μήλα Φλωρεντίνα
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 02 Αύγουστος 2009
Μέση βαθμολογία / 5
2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Μηλότουρτα με τραγανή επικάλυψη φλωρεντίνα.
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
- 300 γρ. σφολιάτα
- 4 κ. σ. φουντούκια αλεσμένα
- 800 γρ. μήλα σε λεπτές φέτες
- 30 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. σταφίδες
- 1 βανίλια
- 2 αυγά
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
Κρούστα Φλωρεντίνα
- 75 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. βανίλια
- 5 κ.σ. γάλα
- 100 γρ. αμύγδαλα φιλαρισμένα
Οδηγίες
- Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το βάζουμε σε μια φόρμα με στεφάνι και ντυμένη με λαδόχαρτο και προσπαθούμε και τα πλαϊνά να έχουν φύλλο.
- Το τρυπάμε με ένα πιρούνι.
- Ρίχνουμε τα αλεσμένα φουντούκια.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Βάζουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί, ρίχνουμε τα μήλα, τα αφήνουμε για λίγο, μετά ρίχνουμε 30 γρ ζάχαρη και τα βράζουμε για μόνο 5 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώνουν.
- Προσθέτουμε στα μήλα τις σταφίδες με λίγο κονιάκ μουσκεμένες.
- Βάζουμε τα μήλα επάνω στα αλεσμένα φουντούκια.
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Χτυπάμε τα αυγά με 20 γρ ζάχαρη και την βανίλια να αφρατέψουν
- Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος, χτυπάμε για λίγο και ρίχνουμε την κρέμα μέσα στην φόρμα (επάνω στα μήλα) και ψήνουμε το γλυκό για 20 λεπτά.
- Στο μεταξύ, βάζουμε το βούτυρο, ζάχαρη, βανίλια και γάλα να βράσουν.
- Ρίχνουμε τα φιλέ αμύγδαλα, το ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Μετά από 20 λεπτά βγάζουμε το γλυκό και ρίχνουμε παντού επάνω στην επιφάνεια του γλυκού, το μίγμα με τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά
- Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.