Τούρτα Έκπληξη

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 26 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
  • 250 γρ πατάτες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ αμύγδαλα τριμμένα
  • 100 γρ φουντούκια τριμμένα
  • 6 κρόκους
  • 6 ασπράδια καλά χτυπημένα σε μαρέγκα
  • 200 γρ. μέλι
  • Ξύσμα απο 1 λεμόνι
  • 15 γρ κακάο
Οδηγίες
  1. Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα για 25 λεπτά
  2. Όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη
  3. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  4. Βουτυρώνουμε την φόρμα 26αρα και βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο
  5. Χτυπάμε τους κρόκους με το μέλι
  6. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τα φουντούκια, το ξύσμα, προσθέτουμε και το αλάτι, ρίχνουμε και τις πατάτες
  7. Στο τέλος ρίχνουμε και τα ασπράδια μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά
  8. Ψήνουμε το γλυκό για 45 λεπτά
  9. Όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με κακάο  ή σοκολάτα γλάσο,  ή αμυγδαλόπαστα, ή ζαχαρόπαστα