Κοτόπουλο Τikka massala

recipe image
Προστέθηκε από Hlianna, Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 3 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Mια ινδική συνταγή σε παραλλαγή για να μαρινάρουμε  το κοτόπουλο και να γίνει μαλακό και νόστιμο.Για νοστιμιά και στη δίαιτα!

Συστατικά
  • 1 κοτόπουλο σε κομμάτια ή φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε λωρίδες ή κύβους

Για τη μαρινάδα

  • 4 σκ. Σκόρδο
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 1 κομ. Φρέσκο τζίτζερ (πιπερόριζα) τριμμένο
  • 1 /2 ροδάκινο
  • 1 κ.γλ. καυτερό πιπέρι ή ταμπάσκο ή καυτερή σάλτσα ή 1-2 πιπερίτσες τσίλι
  • 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας ή πελτές
  • χυμό μισού λεμονιού
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • μισό κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμ.
  • 1 κ.γλ. μπαχαρικό καράμ μασάλα

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • Γιαούρτι
  • Χυμός λεμονιού
  • Λίγο νερό
  • Λίγο φρ. ή ξερό δυόσμο
Οδηγίες

 

  1. Σε μπλέντερ βάζω όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και τα πολτοποιώ.
  2. Βάζω τη μαρινάδα σε γυάλινο μπολ και προσθέτω τα αλατισμένα κομμάτια του κοτόπουλου να πασαλειφτούν καλά και τα αφήνω ή από την προηγούμενη ή κάποιες ώρες μέσα σε αυτήν. Πάντα βέβαια στο ψυγείο. Το μαριναρισμένο κοτόπουλο μπορεί να μείνει και 2 μέρες στο ψυγείο.
  3. Ψήνω το κοτόπουλο στη μαντεμένια ψηστιέρα μου ή και στο γκριλ του φούρνου.

Ρύζι πιλάφι

  1. Σερβίρω το κοτόπουλο συνήθως με ρύζι πιλάφι που έχω προσθέσει στο βράσιμο δάφνη, κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο (αν έχω, αλλιώς σκέτο).
  2. Κάποιες φορές με πίτες σουβλάκι και περιχύνω γιαούρτι. Το γιαούρτι παίρνει την αψάδα του φαγητού.

 

Λίγα μυστικά ακόμα
Υπάρχει άρθρο για την Ινδική κουζίνα.