Χαβανέζικη Σαλάτα

recipe image
Προστέθηκε από Margo, Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2009 Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή

Δροσερή , πικάντικη και πρωτότυπη για πάρτυ ή ακόμη και για ένα απλό γεύμα .

Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Άλλες κατηγορίες
  • 3-4 στήθη κοτόπουλου βρασμένα και κομμένα σε κύβους
  • 2 μεγάλες κονσέρβες ανανά στο χυμό του σε ροδέλες
  • 500 γρ . γιαούρτι στραγγιστό Σύνολο
  • 2-3 κουτ . σ . μαγιονέζα
  • 2 κουτ . σ . μουστάρδα
  • αλάτι , κάρυ
  • σποράκια κάπαρης
  • 1 ματσάκι μακρύ άνηθο για διακόσμηση
Οδηγίες





  1. Κόβουμε τις ροδέλες του ανανά σε κύβους - κρατώντας μερικούς για τη διακόσμηση , και τους βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά τους καλά .
  2. Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο , το αλατίζουμε και το πασπαλίζουμε με κάρυ . Ανακατεύουμε καλά όλα τα κομμάτια , να πάνε τα μπαχαρικά παντού .
  3. Σε μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι , τη μαγιονέζα , τη μουστάρδα και λίγο κάρυ ( κρατώντας λίγο για την εξωτερική επάλειψη της σαλάτας ) .
  4. Στο κοτόπουλο προσθέτουμε τον ανανά και το μίγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε . Δοκιμάζουμε και εάν θέλουμε προσθέτουμε λίγο κάρυ και αλάτι ακόμη .
  5. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε όλη τη σαλάτα και της δίνουμε το σχήμα του ανανά .
  6. Αλείφουμε την επιφάνεια με το μίγμα του γιαουρτιού που κρατήσαμε .
  7. Διακοσμούμε εξωτερικά με τους κύβους που κρατήσαμε και την κάπαρη .
  8. Σκεπάζουμε τη σαλάτα με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει και να δέσουν οι γεύσεις .
  9. Πριν σερβίρουμε , στολίζουμε στην κορυφή τα κλαδιά του άνηθου για τα φύλλα του ανανά .
Λίγα μυστικά ακόμα