Χαβανέζικη Σαλάτα
Προστέθηκε από
Margo
, Παρασκευή, 17 Ιούλιος 2009
Μέση βαθμολογία
/ 5
2 χρήστες ψήφισαν
Περιγραφή
Δροσερή , πικάντικη και πρωτότυπη για πάρτυ ή ακόμη και για ένα απλό γεύμα .
Συστατικά
Στα γρήγορα
Ορεκτικά
Λαχανικά
Διάφορα
Άλλες κατηγορίες
Σαλάτες
Όλες οι συνταγές
3-4 στήθη κοτόπουλου βρασμένα και κομμένα σε κύβους
2 μεγάλες κονσέρβες ανανά στο χυμό του σε ροδέλες
500 γρ . γιαούρτι στραγγιστό Σύνολο
2-3 κουτ . σ . μαγιονέζα
2 κουτ . σ . μουστάρδα
αλάτι , κάρυ
σποράκια κάπαρης
1 ματσάκι μακρύ άνηθο για διακόσμηση
Οδηγίες
Κόβουμε τις ροδέλες του ανανά σε κύβους - κρατώντας μερικούς για τη διακόσμηση , και τους βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά τους καλά .
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο , το αλατίζουμε και το πασπαλίζουμε με κάρυ . Ανακατεύουμε καλά όλα τα κομμάτια , να πάνε τα μπαχαρικά παντού .
Σε μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι , τη μαγιονέζα , τη μουστάρδα και λίγο κάρυ ( κρατώντας λίγο για την εξωτερική επάλειψη της σαλάτας ) .
Στο κοτόπουλο προσθέτουμε τον ανανά και το μίγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε . Δοκιμάζουμε και εάν θέλουμε προσθέτουμε λίγο κάρυ και αλάτι ακόμη .
Σε μια πιατέλα τοποθετούμε όλη τη σαλάτα και της δίνουμε το σχήμα του ανανά .
Αλείφουμε την επιφάνεια με το μίγμα του γιαουρτιού που κρατήσαμε .
Διακοσμούμε εξωτερικά με τους κύβους που κρατήσαμε και την κάπαρη .
Σκεπάζουμε τη σαλάτα με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει και να δέσουν οι γεύσεις .
Πριν σερβίρουμε , στολίζουμε στην κορυφή τα κλαδιά του άνηθου για τα φύλλα του ανανά .
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιώντας ligtht γιαούρτι και μαγιονέζα έχουμε μια διαιτητική και νόστιμη σαλάτα .