Μοσχαρίσια γλώσσα με πιλάφι

recipe image
Προστέθηκε από Ε.Φ., Κυριακή, 12 Ιούνιος 2016
Περιγραφή

Μια χρονοβόρα συνταγή ,αλλά ιδιαίτερης γεύσης!

Συστατικά
Στα γρήγορα
Κυρίως Πιάτα
Άλλες κατηγορίες
  • Μια μοσχαρίσια γλώσσα μέτρια (1,5 κιλό περίπου)
  • 2 καρότα,
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης,
  • 1 κρεμμύδι,
  • 5-6 σπυριά μπαχάρι.
  • Για το πιλάφι:
  • 1 κούπα ρύζι,
  • 1 κουταλιά βούτυρο,
  • 1 κρεμμύδι στο μούλτι.
  • Αλάτι,πιπέρι .
  • Για την συνέχεια:
  • 1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί,
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο,
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
  • χυμό ενός λεμονιού,
  • μια πρέζα θυμάρι,
  • αλάτι,πιπέρι,1
  •  κουταλάκι του γλυκού αλεύρι.
Οδηγίες
  1. Βάζουμε την γλώσσα σε κρύο νερό σε μεγάλο μπολ.Το αλλάζουμε κάθε ώρα 3-4 φορές για να καθαρίσουν τα αίματα.
  2. Την βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα και την βράζουμε.Στην διάρκεια του βρασίματος ξαφρίζουμε τακτικά και όταν δεν έχει πιά αφρό προσθέτουμε το κρεμμύδι,την πιπεριά τα καρότα και το μπαχάρι.
  3. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες.Αν δούμε ότι θέλει και άλλο βράσιμο συνεχίζουμε.
  4. Μόλις γίνει μαλακιά την αφήνουμε λίγο στο ζωμό της και μετά την βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό.
  5. Τραβάμε το δέρμα της και καθαρίζει η γλώσσα άνετα. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λεπτές φέτες την γλώσσα.
  6. Στην συνέχεια αφαιρούμε τα καρότα και σουρώνουμε τον ζωμό.Πετάμε το κρεμμύδι και την πιπεριά.
  7. Κρατάμε μια μεγάλη κούπα για να κάνουμε σάλτσα και τον υπόλοιπο που θα συμπληρώσουμε(αν χρειαστεί) θα κάνουμε το ρυζάκι μας.
  8. Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι τις 3 κουταλιές βούτυρο με το σκόρδο ,για λίγο,στην συνέχεια αραδιάζουμε τις φέτες της γλώσσας,τις σοτάρουμε λίγο να πάρουν χρώμα,και τις σβύνουμε με το κρασί .
  9. Στην συνέχεια βάζουμε αλάτι,πιπέρι,και το θυμάρι,επίσης και λίγο από το ζωμό .Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά.
  10. Διαλύουμε σε λίγο κρύο νερό 1 κουταλάκι αλεύρι ,το ρίχνουμε στο τηγάνι ,κουνάμε το τηγάνι και προσεχτικά ανακατεύουμε να χυλώσει ο ζωμός ,να δέσει και να γίνει σάλτσα.
  11. Αν χρειαστεί αφαιρούμε τις φέτες και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το επιθυμητό πήξιμο.
  12. Σε κατσαρόλα μέτρια βάζουμε την μια κουταλιά βούτυρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι,το σοτάρουμε ελαφρά και ρίχνουμε το ρύζι που το σοτάρουμε και αυτό λίγη ώρα.Ρίχνουμε τον ζωμό που πρέπει να είναι 3 κούπες,αλάτι πιπέρι και σιγοβράζουμε το ρύζι.
  13. Σερβίρουμε τις φέτες δίπλα τα καροτάκια κομμένα φέτες ,φορμάρουμε το ρύζι και περιχύνουμε με την σάλτσα τις φέτες της γλώσσας.Ρίχνουμε επίσης και λίγο χυμό λεμονιού.
Λίγα μυστικά ακόμα

Έκανα το φαγητό σε 2 φάσεις.Από βραδύς έβρασα καλά την γλώσσα και την επόμενη συνέχισα την ύπόλοιπη συνταγή.