Τούρτα με αμύγδαλα

recipe image
Προστέθηκε από Bianka, Κυριακή, 07 Ιούνιος 2009
Περιγραφή

Υπάρχουν δυο Μπίνενστιχ . Το Ορίιτζιναλ που είναι με μαγιά , ενώ σας δίνω σήμερα το ψεύτικο και εύκολο . Γερμανική συνταγή .

Συστατικά

παντεσπάνι

  • 200 γρ . Αλεύρι
  • 125 γρ ζάχαρη
  • 5 αυγά χωριστά από τα ασπράδια
  • 1 βανίλια
  • 1 κ . γλ . Μπέικιν
  • 4 κουτάλια κρύο νερό
για την επιφάνεια
  • 200 γρ Αμύγδαλα κομμένα σε φιλέ
  • 1 κ . σ . ζάχαρη
κρέμα
  • 400 γρ γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 1 κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια Γιώτης

 

Οδηγίες

 

  1. Βουτυρώνουμε την φόρμα (Νο 26 ή 28) και βάζουμε στον πάτο ένα λαδόχαρτο .
  2. Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς .
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα .
  4. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν .
  5. Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεκιν ανακατεμένο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά .
  6. Ρίχνουμε και την μαρέγκα , την ανακατεύουμε και αυτή να ενωθεί καλά .
  7. Βάζουμε το μείγμα στην φόρμα .
  8. Ανακατεύουμε την 1 κουταλιά ζάχαρη με τα φιλέ αμύγδαλα επάνω στην επιφάνεια και ψήνουμε για 30-40 λεπτά .
  9. Όταν ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και βγάζουμε αμέσως την λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε 1 φορά οριζοντίως .
  10. Παίρνουμε το επάνω μέρος με τα αμύγδαλα και κόβουμε σε κομμάτια ( όπως το κόβουμε όταν το σερβίρουμε )
  11. Κάνουμε την κρέμα όπως μας γράφει στο φακελάκι και την απλώνουμε στην βάση .
  12. Μετά βάζουμε τα κομμάτια επάνω και είμαστε έτοιμοι .