250 γρ πιπεριες πράσινες, κίτρινες, κόκκινες σε λωρίδες κομμένες
2 κ σ φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη η βάλτε ξερή αν δεν έχετε
Για το σουφλε Soufflé
40 γρ βουτυρο
20 γρ αλεύρι
325 μλ γαλα
50 γρ παρμεζανα τριμμένη
4 αυγα ξεχωριστά
Λιγο βουτυρο και παξιμάδι τριμμένο για τα φορμάκια
Οδηγίες
Βραζουμε με αλατισμένο νερο τα μακαρονια για 3-5 λεπτα, Τα στραγγιζουμε και τα χοντρόκοβουμε.
Βαζουμε το λαδι σε τηγάνι και σωταρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτα ,Την ρίγανη ριχνουμε και τις πιπεριες. Σκεπαζουμε με καπάκι και κατεβαζουμε τη φωτια αφηνουμε για 10 λεπτα Και το παίρνουμε απο την φωτια μετά.
Ανάβουμε τον φουρνο στους 200°Βαθμούς αντιστασεις. Παίρνουμε 2-3 φορμάκια που να χωράνε 400 μλ και τα βουτυρωνουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο παξιμάδι.
Χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρέγκα και βαζουμε στο ψυγείο.
Βαζουμε τα 40 γρ βουτυρο να ζεσταθεί. Ριχνουμε το αλευρι ,λιγο αλατι, πιπερι ,
Ανακατεύουμε ριχνουμε σιγα σιγα το γαλα και μετα το Τυρί, στο τέλος τους κροκους , ριχνουμε μεσα τα μακαρονια ανακατεύουμε. Προσθετουμε την μαρέγκα.
Βαζουμε απο το μιγμα αυτο στα φορμάκια και επανω απο τις πιπεριες. Ψήνουμε για 25 λεπτα ανάλογα τον φουρνο σας ,μεχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια και να εχει φουσκώσει αρκετα. Σερβιρουμε αμεσως γιατι ξεφουσκώνει και καθεται.