Εύκολη τάρτα με βερίκοκα

recipe image
Προστέθηκε από vasiliki ver, Τρίτη, 14 Ιούλιος 2015
Περιγραφή

Γρήγορη,πανεύκολη και γευστική !

Συστατικά
Στα γρήγορα
Γλυκά
Άλλες κατηγορίες
Σερβίρει
6 άτομα
  • 1 φύλλο σφολιάτας,
  • λίγο βιτάμ για την ταρτιέρα.
  • Γέμιση:
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι,
  • 1 αυγό,
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη,
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι,
  • 500 γραμμάρια βερίκοκα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε φέτες.
Οδηγίες
  1. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα ή το ταψί μας ,τοποθετούμε την σφολιάτα πιέζοντας καλά και στο πλάι,κόβουμε όσο φύλλο περισσεύει. Τρυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι το φύλλο.
  2. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, αυγό,μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και 1 κουταλιά αλεύρι καλά να γίνει μια πηχτή κρέμα.
  3. Βάζουμε τα βερίκοκα κυκλικά απάνω στην σφολιάτα ,καλύπτοντας την ,περιχύνουμε με το μείγμα-κρέμα να πάει παντού.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40-45 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρουμε την τάρτα μας με παγωτό ή απλά με μέλι ! Αν τα φρούτα μας είναι άγουρα και ξινούτσικα θα προσθέσουμε κι άλλο μέλι στην γέμιση. Μπορούμε να την φτιάξουμε και με κομπόστα βερίκοκο όταν δεν υπάρχουν τα φρέσκα,