Την ιδέα της συνταγής την πήρα από το Olive του Ιουλίου και την Ελένη Ψυχούλη. Εκανα κάποιες παραλλαγές και την προσάρμοσα στις δικές μας γεύσεις ,δεν έβαλα κουκουνάρι και σταφίδες,έβαλα τραχανά με λαχανικά που είναι γευστικότατος ,πρόσθεσα και κολοκυθάκια. Επίσης δεν σοτάρισα τα υλικά αλλά τα ένωσα όλα μαζί σε μπολ με το 1/2 φλ. από το λάδι και τα άφησα 1 ώρα ώρα να τραβήξουν τις γεύσεις και να μαλακώσει ο τραχανάς και το ρύζι. Πιπεριές είχα Φλωρίνης γλυκές .